A Balaton tele van izgalmasabbnál izgalmasabb legendákkal, mondákkal, igaz történetekkel. Minden mesevasárnap egy újabb mesét találtok a blogon – amíg a készlet tart! 🙂 Következzenek tehát a balatoni mondák!

A Balaton és nevének keletkezése

Szerelmek a Balatonnál

Balatoni csodák

Balatoni mondák bosszúról és átokról 

Történelmi legendák

Településekhez kapcsolódó mondák

Az ajkai óriás

Tematikus gyűjtések

img_20200129_204052.jpg

Azúrka történetei

A családbarát hotelek némelyikénél kedves szokás, hogy a kisgyerekeknek érkező családoknak bekészítenek egy esti mesét. Így van ez a siófoki Hotel Azúrnál is, ami egy négy szélforgós családbarát hotel a Kidsoasis minősítési alapján. Engem pedig az a megtiszteltetés ért, hogy engem kértek meg, hogy írjak meséket Azúrkáról. Olvassátok hát a bátorszívű, segítőkész dankasirály történeteit!

53609133_244089273213158_4003119664031858688_n.jpgIllusztráció: Csizmazia-Kovács Edina

Balatoni mondák után mesekönyvek

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele valamelyik könyvembe, a balatoni mondákat és legendákat összegyűjtő Csodák tavába, vagy az apróbbaknak szóló meseregényembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!