A minavidi írója

Tokody Klára

Üdvözöllek a blogomon!

Tokody Klára vagyok, végzettségemet tekintve közgazdász, munkámat tekintve kommunikációs szakember, de ami ennél fontosabb, hogy egy Balaton-rajongó családban töltöm be az édesanya szerepet. 

A Balaton kis családunk élete, ihletője, kalandozásaink színtere. Rengeteg időt töltünk ott, télen-nyáron, amikor csak lehet. És állandóan kérdezik tőlünk, mit lehet csinálni a Balatonon ősszel/télen/tavasszal. Én pedig elhatároztam, hogy megmutatom! Ezért indítottam el blogomat, a MinaVidit.

Balatoni kirándulások, nevezetességek, programok

A Balaton mind a négy évszakban szuper kikapcsolódési lehetőségeket nyújt, ezeket mutatom be a Kirándulások menüpontban. Elsősorban a déli partra fókuszálva jártunk végig a gyerekekkel már szinte minden fontosabb nevezetességet, kirándulóhelyet, látványosságot. Bár a tömegrendezvényeket alapvetően kerüljük, azért ilyenek is kerültek bele. Amit nagyon fontosnak tartok, hogy csak olyan helyeket mutassak be, ahol valóban jártunk, nem a netről ollózom össze a látnivalókat. Az Iránytű oldalon városonként, tájegységenként összegyűjtöttem a látnivalókat. 

Balatoni mondák

Meséket is szoktam írni: a blog nevét is Mináról és Vidiről, a két fonyódligeti diófatündérről kapta, akik saját mesekönyvet is kaptak. Mese iránti családi rajongásunk egy idő után mesegyűjtésbe torkollott: elkezdtem összegyűjteni az ismert és kevésbé ismert balatoni legendákat, mondákat. A meséket részben ismert szerzők (Lipták Gábor, Eötvös Károly, Lengyel Dénes) történetei alapján, részben internetes források alapján dolgoztam fel, de szerepelnek benne lellei általános iskolások meséinek feldolgozásai is. Igyekszem minden vasárnap újabb és újabb mesével bővíteni a repertoárt, így lett a MinaVidin minden vasárnap mesevasárnap.

A Balatoni legendákat és saját meséimet találjátok a Balatoni mondák menüpontban, de itt témák szerint is csoportosítottam. 

Együtt a család

Bár alapvetően a szabadban szeretünk lenni, kirándulni, sétálni a nyaralónktól egy macskaugrásnyira található Nagyberekben, előfordul, hogy a rossz idő minket is beszorít a négy fal közé. De hogy ilyenkor se maradjatok ötletek nélkül, a Együtt a család menüpontban összegyűjtöttem játékokat, barkácsoláshoz tippeket, recepteket, amikkel együtt töltheti idejét a család. 

Kvíz

Balaton-rajongók és Balatonról tanulni vágyók számára jó kis kaland a kvíz rovat, ahol szentektől a hegyekig mindenféle balatoni témában próbára tehetik az érdeklődők tudásukat a Balatonról. 

Fotók

Kirándulásaink, sétáink során a fényképezőgép mindig a nyakamban lóg. És persze nem tétlenül. 🙂 A fotók menüpontban össze szoktam gyűjteni egy-egy téma köré csoportosuló kedvenc képeimet. Na persze, ne várjatok profi fotókat, hiszen csak hobbifotós vagyok, de szerencsére a Balaton elég látványos ahhoz, hogy hobbifotókon is remekül mutasson. 

Ha pedig rendszeresen szeretnél értesülni balatoni kalandokról, iratkozz fel a blog Facebook vagy az Insta oldalára!

Fedezd fel velünk a Balatont!

Kapcsolat

Tokody Klára

info@minavidi.hu