Mina és Vidi az óriások nyomában

(8 vásárlói értékelés)

3 890 Ft

Meseregény

Mina és Vidi mesét hallgatnak a Balaton keletkezéséről. Hova tűnhettek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton és az északi parti hegyek születése? A két fonyódligeti tündér útra kel, hogy kiderítsék a rejtélyt. Titkos somogyvári könyvtárban kutatnak, viharba keverednek a Balaton fölött miközben egy titokzatos bölcset keresnek a tihanyi Belső-tóban, víz alatti barlangba merülnek le kukorica-tengeralattjáróval. Ám a sok kaland nincs hiába: a két tündér kideríti a megdöbbentő igazságot az óriásokról.

 

Adatok:

Kiadás éve: 2020.
Oldalszám: 92 oldal
Illusztráció: 72 színes illusztráció
Borító: keménytáblás
Méret: álló B5
ISBN: ISBN 978-615-00-9641-4

Kategória: Címke:

Leírás

Szakértők szerint

A Mina és Vidi az óriások nyomában című mesekönyv szakértők véleménye szerint:

 

Gyermekkoromban sokat jártunk a Balatonhoz. A partról csodáltam a szemben magasodó Badacsonyt, és amikor tisztán látszott a túlpart, a felnőttek arról beszéltek, hogy ez azt jelenti, vihar lesz. Én ilyenkor eltávolodtam tőlük, mert beálltak a kristálylencsém elé, amin keresztül tüzet okádó vulkánok lávanyelvei elől a Balatonba menekülő dinoszauruszok világának láttam Badacsonyt. Alig vártam az estét, hogy a naplemente leple alatt befogjak egy kecskét, ami majd átvisz a túlpartra az aranyhíd csillogó pallóin. Tokody Klára főhősei nem kecskeháton jutnak át a túlpartra, és nem is dinoszauruszokat keresnek, viszont kalandjaik előhívják belőlem a gyermeket, aki egykor remélte, a vihar csak sötétedés után érkezik, ahogyan a varázslatos mesevilágok is, hogy elmossa az éjszaka fenyegető árnyait. Mina és Vidi története képes erre.

Balogh Ádám
író, költő

 

A Mina és Vidi az óriások nyomában című meseregény 10 fejezetében több szereplős, fantáziadús, a Balaton egy részét körüljáró érdekes és változatos cselekményszövésű történet. Olyan 4-12 éves korosztályt megcélzó, – a felnőtteknek írt kalandregények méltó gyermekeknek szánt elődjeként említhető – humoros szófordulatokkal gazdagított mesekönyv, melynek sokoldalú fejlesztő hatása a pszichés és mentális fejlődést is garantálja.

A fordulatos cselekmény mentén a gyermeki kreativitástól kezdve a nyelvi kifejezőkészségen át a biológiai, földrajzi, történelmi tudásbővítés általi, és az emocionális intelligencia fejlesztésére is szolgáló komplex történetet tart kezében az olvasó.

A szereplők találó nevei egy-egy külső vagy belső tulajdonságaikat hordozzák magukban, ezáltal segítve a gyermekek szókincsének fejlesztése mellett a környezetükkel szemben történő megfigyelőkészségük előmozdítását.

A történetben található mesei hősök team munkában történő együttműködése, egymással szemben tanúsított türelme, empátiája és elfogadása méltó mintát nyújt az olvasóknak saját életükben alkalmazható gyakorlati megvalósításra.

Mina és Vidi felfedezőútján keresztül fejlődik a gyermekek gondolkodása, a Jean Piaget-féle óvodáskorban jellemző gyermeki világkép elemei pedig tetten érhető módon vannak jelen ebben az egyszerre izgalmas, játékos, és mégis megnyugtató cselekményvezetésben.

A kalandok során haladó testvérpár élményeinek, megfelelő hosszúságú történetben való leírása a mai kor igényeit maximális módon nyújtja, egyben a gyermeki kíváncsiságra, türelem fejlesztésére is példát ad.

Czikora Ildikó
klinikai szakpszichológus

 

 

Mina és Vidi az óriások nyomában termékről 8 értékelés

 1. Ivák Dezső

  Fordulatos, izgalmas kis könyv a kiválasztott korosztálynak is. Én magam is kíváncsian olvastam végig. Érdemes volt megvenni, köszönöm!

 2. Keresztes Krisztina

  Csodálatos élmény volt a kisfiam számára, le sem tudtam tenni annyira tartalmas, mozgalmas a történet. Minden kisgyermeknek kotelező lenne felolvasni, elolvasni. Köszönjük szépen, várjuk a következő mesekonyvet.

 3. Farkas Rita

  Tegnap este a könyvről esett szó a vacsoraasztalnál. Tomi, a 10 éves fiam azt mondta: “A Klárinak elég jó a fantáziája, ahhoz képest, hogy felnőtt!” Nem tudom, hogy kiskamasztól lehet-e ennél nagyobb bókot kapni? ! ??

 4. Vera

  Szuper könyv. Nyertük. 🙂
  2 éves kislányom nagyon szereti.
  Várjuk a folytatást.

 5. Kovács Luca

  8 éves fiam harmadik önálló olvasmánya volt, nagyon szerette! 🙂

 6. Tóth Katalin

  Nagyon jó mesekönyv. 4 éves lányom imádta. Fordulatos, izgalmakkal teli, tökéletes szöveggel, szép illusztrációkkal. Ráadásul ismerhető helyeken, ami még inkább szerethetővé teszi a kicsinek.

 7. Horváth Leila

  Nagyon bájos mesekönyv, a szereplők nagyon cukik, azt sem tudom, ki tetszett jobban, az időnként marakodó, mégis mindig összetartó, egymáson segítő testvérpár, a bolondos Galiba gólya, a mindenlébenkanál Cserrike, vagy az elvont Fe Je Te Li. A rajzok pedig szuperek, külön tetszenek az olyan ötletek, mint az oldalszámot mutató vitorlás, vagy a fejezetjelző óriáslábnyomok a fejlécben. Kicsinek, nagynak kihagyhatatlan olvasmány!

 8. Rápolti Iza

  Aranyos mesekönyv, hatalmas meglepetést szerzett, felnőtt fejjel is élveztem minden sorát! Várjuk a folytatást!

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük