Csodák tava

(2 vásárlói értékelés)

4 450 Ft

A vadleányok keblét csak aranyhajuk fedte, derekukon egyetlen kendő, s szirénénekükkel elcsábították a halászlegényeket, hogy aztán ne lássa őket viszont soha senki. A Balatont rengeteg mesebeli lény lakta egykor: a badacsonyi vulkán ura, gőgös királylány, óriások, gonosz boszorkák és kedves pásztorleánykák, sárkányok és daliás vitézek. De megfordult itt Krisztus urunk és Szent Pál is, járt erre Lehel vezér és András királyunk, táltosok, vitézek, betyárok, grófkisasszonyok és hercegek.

Ebbe a varázslatos balatoni mondavilágba repít minket a Csodák tava: népmese és történelem, hiedelmek és valós történetek egyaránt szerepelnek e kötet lapjain, ami kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozás.

Kategória:

Leírás

Szakértők szerint

A Csodák tava című mesekönyv szakértők véleménye szerint:

“A balatoni mondák, mesék világa különleges terep: mindannyiunkban előhívja gyermeki énünk. Mindemellett pedig lényeges alapvetésekre világít rá: születés, élet, halál, csodák, túlélés, szeretet, próbatételek… Tokody Klára jól szerkesztett könyve hiánypótló: megismerhetjük belőle – balatoni – történelmünk gazdagságát. Minden Olvasónak szívből ajánlom!”

dr. Kovács Emőke
Balaton-kutató történész

 

„A Csodák tava pontosan az, amit a címe ígér! Egy csodálatos gyűjtemény a Balatont övező mondákról és legendákról egy olyan ember tollából, aki éveket szentelt a mondák megismerésére és összegyűjtésére, és minden mondatából kiviláglik a Balaton iránti szeretete, odaadása. Gyermekek és gyermeklelkű felnőttek kedvenc könyve lesz ez!”

Varga Emese
az Inspiráló könyvek bloggere

 

Érdekel más mesekönyv a Balatonról? Kattints ide!

Csodák tava termékről 2 értékelés

 1. Kovács Katalin

  Nem is gondoltam, hogy a Balatonról ennyi legenda szól. Nagyon izgalmas gyűjtemény ez nemcsak gyerekeknek, de felnőtteknek is!

 2. Frantal Fanni

  Csodálatos mű! Nagyon jó az író mesélőkészsége és a fantáziája! Érdeklődéskeltő, csodás legendák, mesék, történetek vannak benne! Meg ragadja az embert és nem lehet letenni a könyvet, így 2 nap alatt elolvastam az egészet pedig nem rövid a terjedelme! Gyerekeknek is megfelelő olvasmány (esti meseként is 1-1 rész) de a felnőtteknek is ajánlom! És mint Balaton egyik imádója mondom, hogy aki csak tudja olvassa el , érdemes! Mindenkinek ajánlom!!

  • Minavidi

   Köszönöm, nagyon örülök, hogy ennyire tetszett! 🙂

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük