A bélatelepi strand télen. A hullámtörőn áttörő víz. A fákat csavargató szél. A tarajos hullámok. A dübörgő erő. Mert azért a víz az úr…

img_20171230_181114.jpg

Nyáron Fonyód egyik legkellemesebb szabadstrandja a bélatelepi. Nincsenek túl sokan, mindig van hely a törülközőnek, a focizásnak, sőt gyakran még a röplabdapályához is hozzá lehet jutni. Ráadásul van egy klassz fövenyes rész a gyerekeknek. Igaz, a kagylótörmeléken nem a legnagyobb élmény játszani, de legalább van egy  szűrő, amin csak a vagány kölykök jutnak át. 🙂 Ami a vízmélységet illeti, mindenki megtalálja a számításait, hiszen a fonyódi ároknak köszönhetően a déli parttól szokatlanul azonnal mélyül a víz – kedvezve így az úszóknak, miközben az előbb említett fövenyes parton a kisgyerekek élvezhetik a fokozatos mélyülést. Bár ugye leginkább a kérgesebb talpúak élvezik. 🙂 Szombat esténként pedig fergeteges retro disco van az egyik büfében.

De mint olyan sok minden a Balatonnál, a bélatelepi strand is talán még több élményt nyújt télen. Ilyenkor szinte senki sincs rajtunk kívül. Miénk az egész part! Indulhat a játék!

Lehet sikongva rohangászni a dübörgő hullámok elől. A csizma miatt ezúttal nem szükséges a kérges talp. 😉

img_20171230_184345.jpg

Lehet kísérletezni az uszadékfákkal, nádakkal, dióhéjakkal, hajózni, gátat építeni.

p1500840ok.jpg

Vagy nádkunyhót.

p1500845ok.jpg

Vagy csak szemlélődni.

img_20171230_183933.jpg

Ezt mondjuk óvatosan, mert a nyugalom csak pillanatnyi…

img_20171230_181432.jpg

…máris jön a vizözön

img_20171230_181251.jpg

És a naplemente.

img_20171230_180638.jpg

És akkor a strand még csak egy Bélatelep csodái közül. Mert akkor még nem is néztük meg a Panoráma-sétányt a gyönyörű villasorral. Nem láttuk a páratlan kilátást a két kilátóból. Vagy a – szerintem ország legszebb fekvésű – harangtornyánál. Nem hatódtunk meg az örök szerelem történetétől a Kripta Villában. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Kripta Villa ősszel bezár, és a kilátók is korlátozottan működnek csak. Mert nincs elég turista.

Hát legyen! Gyertek! 😉

Mit érdemes még a környéken megnézni? 

Boglár, Lelle és környékük

Fonyód és környéke

Balatonfenyves és a Berek

A nyugati medence vége

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.