Valentin-napon mindent ellepnek a kis piros szívecskék. De van egy város a Balatonon, ahol a szerelem az egész évben a levegőben vibrál. Fonyód – az örök szerelem városa.

img_20180214_184956.jpg

A történet egy boldogtalan szerelmespárral kezdődött…

Ödönnek, a gazdag gyógyszerészfiúnak nem engedték, hogy feleségül vegye szegény szerelmét. De ez a szerelem olyan hatalmas volt, hogy végül meglágyultak a zord atyai szívek, így Ödön mégis eljegyezhette Magdust. Az esküvő előtt három héttel azonban a leány tragikus hirtelenséggel meghalt. Ödön vigasztalhatatlan volt. Ugyan később megnősült, és gyermekei is születtek, de Magdust nem tudta elfelejteni. Elhatározta, hogy méltó emléket állít neki egy káprázatos helyen. Így épült fel a Kripta Villa, pincéjében a márványággyal, melyen Ödön és Magdus fekszik. Felesége el is vált tőle. Hát, őszintén szólva nem csodálom. Én sem élnék egy fedél alatt egy márványvetélytárssal. Aki szemmel láthatóan márványmivolta ellenére is inkább befutó, mint én. Brrr!
A leány azonban, bár szerelme házasságát rafináltan hazavágta, azóta igazán önzetlenül segít a későbbi korok szerelmeseinek. Ha egy pár a márványágy fölött megfogja egymás kezét, sírig tartó szerelemben lesz része. Wow! Nem is tudom, mit küzdenek a párterapeuták. Egy kirándulás Fonyódra, és vége a házassági válságnak. 🙂
img_20180214_174630.png
És ezzel még mindig nincs vége! A Panoráma-sétányon, aminél szebb hely kevés akad romantikus andalgáshoz, árnyas fák alatt lopott csókokhoz, még van egy lakatfal is. Eljegyzések, esküvői fotózások kedvelt helyszíne és kötelező tevékenysége a lakatolás, de mi például a tizedik házassági évfordulónkon helyeztük el lakatunkat.
img_20180214_184413.jpg
A lakat lezárása után természetesen gondoskodni kell róla, hogy a kulcsot senki se találhassa meg – ezzel biztosítva a házasság felbonthatatlanságát. És hát mi a legalkalmasabb erre? Hát persze, hogy a Balaton! Így hát a kulccsal beeveztünk SUP-pal jó mélyre (nehogy a szeptemberi fémdetektoros kincskeresők megtalálják), és bedobtuk az aranyhídba. Újabb wow! Igaz?
img_20180214_193406.jpg
És akkor még nem beszéltünk az Örök szerelem hétvégéről, ahol például sztárchéfek által elkészített békacombot ettünk. Mert a békacomb afrodiziákum. Vagy a Kripta Villa tetején működő kávézóról, ahol akár esküvőt is tarthatunk a mesés kilátásnál, vagy a szíves-betűs szelfipontról.
Szóval egy romantikus hétvégére minden szerelmespárnak és válófélben levő házaspárnak kötelező Fonyódra látogatnia! Válóperes ügyvédek, reszkessetek! 🙂
Fontos: A Kripta Villa ősztől tavaszig zárva tart, de minden más egész évben várja a szerelmeseket! 🙂

Mit érdemes még a környéken megnézni? 

Boglár, Lelle és környékük

Fonyód és környéke

Balatonfenyves és a Berek

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.