Ha azt halljuk, Balaton és levendula, szinte mindenkinek Tihany ugrik be.  Pedig a déli parton is találunk egy mesébe illő levendulást! Látogassunk el a Kőröshegyi levendulás gazdaságába, és lenyűgöző élményben lesz részünk! Képes élménybeszámoló.

img_20180615_083557.jpg

Egy borongós szombaton indultunk el levendulát aratni metszőollókkal, kalapkával, kosárkával, fényképezőgéppel felszerelkezve (mint utóbb kiderült, nem ártott volna feltöltött akkuval is felszerelkezni, de szerencsére legalább a telefon csurig volt töltve :-)). Kőröshegyet Balatonföldvár felől közelítettük meg, nagyon könnyű megtalálni, bár az út vége cseppet sem mondható ideálisnak, mert egy keskeny földút vezet oda, ahol nem kevés fejtörést okoz a szembejövő forgalom. Az autót leparkolva megcéloztuk a bejáratként szolgáló pultot, és várakozás közben már kattogott is a fényképezőgép. Helyett a telefon. 🙂 A júniusi harsányzöld környezettel éles kontrasztot alkotó levendula egyszerűen mesés!

img_20180615_083301.jpg
A bejáratnál aztán túlestünk egy levendulaaratási gyorstalpalón, megvettük aratózacskóinkat (különböző méretekben elérhetőek), bérelhettünk volna metszőollót, ha nem hoztunk volna. De hoztunk. Ja, és kaptunk egy levendulavizet is ajándékba.
Ezután nekivágtunk a dombnak.
img_20180615_081334.jpg
Amerre a szem ellát, mindenfelé levendula a legkülönbözőbb árnyalatokban a rózsaszíntől a sötétliláig. A háttérben a Balaton látványa teszi még festőibbé a hangulatot. Szavak erre egyszerűen nincsenek! De talán a fényképek visszaadják a hangulatot, az érzést, a varázst…
img_20180615_082535.jpg
Lehet ezt fokozni? Hát persze! Bár magunk is készültünk kis kosárkával és kalapkával a romantika kedvéért, de ehhez a Levendulás üzemeltetői is jelentős mértékben hozzájárultak a fotózás szerelmesei számára kihelyezett fehér székekkel, padokkal, asztalokkal. Hát nem bűbájos?
img_20180615_083220.jpg
Ha aztán beteltünk a sétával, a levendula látványával és tele vannak aratótáskáink is (vagy rázendít az eső, mint nálunk), irány az – egy sátor alatt megbújó – bolt ! Akadt fagyi is, sajnálatunkra valamelyik nagy fagyicégtől, pedig nagyon vártuk, hogy Tihany után itt is kóstolhassunk kézműves levendulafagyit, de így is jól esett a megfáradt aratómunkásoknak. Eközben alaposan szemügyre vehettük a bolt kínálatát, és gyűjthettük az ötletet a levendulás DIY remekekhez.
img_20180614_192544.jpg
Összességében nagyon hangulatos a hely, érdemes követni a programjukat is, hiszen nem csak levendulavirágzáskor és levenduláért lehet jönni: tulipánszürettől jógán át a jazzpiknikig sok programmal gondoskodnak az élményről.
Este aztán otthon művészkedhetünk a fotókkal…
img_20180609_135325.jpg
És mire használjuk a levendulát? Olvassátok el ötleteinket!
img_20180613_211302.jpg

Mit érdemes még a Kőröshegyi Levendulás környékén felfedezni?

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele mesekönyvembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!

könyv mockup