A boglári Várdomb már eddig is kedvenceink közé tartozott a Gömbkilátóval, kalandparkkal, bobpályával, Boldogasszony-emlékhelyével, amihez most egy magasösvény is társult. Nosza, rögtön meg is néztük.

Bevallom a lombkoronasétányok előtt mindig is kicsit értetlenül álltam. Ott sétálunk a lombok között, állítólag hogy megfigyeljük az ott élő állatokat, de nyilván nem tudjuk megfigyelni, mert azok elbújnak a zajos gyerekek elől. Ezért aztán faállatokat szoktak itt-ott elrejteni, hogy azért valami élmény jusson a kölyköknek is. Amúgy viszont pont ugyanazt az élményt nyújtja, mint egy egyszerű magasles.

Nos, ebben üdítő kivétel a boglári magasösvény. Ez pedig természetesen a Balatonnak köszönhető.

A boglári magasösvény varázsát ugyanis nem a lombok élővilága nyújtja, hanem a lombok között minduntalan előbukkanó Balaton látványa.

Vitorlák, a szemközti tanúhegyek, a végtelen zöld vízen a felhők árnyéka. Egyszerűen mesés!

Azért tériszonyosoknak kicsit izgalmas a pálya, mert a lombkoronasétány padlózata acélháló, így remekül látható a bizony igencsak izgalmas mélység.

Természetesen a gyerekekre is gondoltak, akiket nem biztos, hogy lenyűgöz a balatoni panoráma: számukra interaktív táblák biztosítják a szórakoztatást, az élővilág megismerését.

Összességében remek program a boglári magasösvény, ráadásul mindössze pár lépcsőfok a Gömbkilátó, és mindezt pár száz forintért megcsodálhatjuk.

Nem szabad elfeledkezni a Gömbkilátóval szemközti magaslaton elrejtőző Boldogasszony-emlékhelyről. Ezek azoknak az ősi szakrális pontoknak, oltároknak emelnek emléket, melyek eredetileg a Kárpátok magaslatain álltak. A boglári a Boldogasszony Sugárzó-Hold Emlékhelye az ötödik a sorban, melyek a Balaton körül és a Pilisben találhatóak meg.

Mit érdemes még a boglári magasösvény környékén felfedezni?

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi  Facebook   vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele valamelyik könyvembe, a balatoni mondákat és legendákat összegyűjtő Csodák tavába, vagy az apróbbaknak szóló meseregényembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!