Mi tavaly kipróbáltuk és idén is megyünk. Miért? Elmondom!

20161023_164324.jpg

Sötétség, titokzatos lámpások sora, rejtvények – kell ennél több ahhoz, hogy rábeszéljük a gyereket egy esti sétára? Annyira jól sikerült a rábeszélés, hogy nemcsak a két sajáttal, hanem ráadásként egy kölcsöngyerekkel vágtunk neki a rejtélyes esti túrának Balatonföldváron.

Valahogy nem gyűjtöttünk elég infót a túrára, így kicsit bizonytalanok voltunk céljainkat illetően, ezért némi fejtörést okozott, hogy rátaláljunk a kiindulási pontként meghirdetett Tourinform irodára, és még parkolót is leljünk, de végül is rejtvénymegoldó túrára indultunk, nem? 🙂 Az eligazítás során meg is kaptuk az instrukciókat. Amit persze rögtön félre is értettünk, és nagyjából tök más irányba indultunk el. A nehéz kezdés után viszont annál gördülékenyebben ment a dolog. A séta lényege, hogy kapsz egy térképet a túraútvonalról, de azért hangulatos lámpások is segítenek a tájékozódásban, hogy megtaláld a rejtvényhelyszíneket. Ezeken aztán kis táblácskákon állnak a nem túl nehéz feladatok. A legnagyobb problémát nem is a megfejtésük okozta, hanem hogy nem volt nálunk toll. 🙂 Szerencsére voltak nálunk lényegesen jobban felszerelt családok, akiktől tudtunk kölcsönkérni. A rejtvényfejtésekkel aztán megismerkedhettünk mindenféle helyi érdekességekkel és Jack O’Lantern legendájával is. Te ismered a kicsapongó, furfangos kovács történetét, akiről a töklámpás nevét kapta? Gyere el, és megtudod! Na persze, lehet, hogy idén más lesz a sztori, mert mintha kalózok szerepelnének az idei kiírásban.

Szóval ha különleges családi élményre vágysz, feltétenül ott a helyetek! Vár a sötétség, ami teljesen más formát, képet ad a megszokott környezetnek is. Vár a hangulatos kis lámpások sora a hűvös őszi éjszakában. A fekete hullámok a parton a túlpart fényfüzérével. A gyerekek diadalüvöltése a következő megtalált töknél. A kiskamasz unott, kicsit fensőbbséges arca az egyes rejtvények megfejtésénél. Aztán váratlanul felcsillanó tekintete, amikor a sötétben is talál egy különlegesen klassz botot (nálatok van olyan kirándulás, ahol nem találtok egy különlegesen klassz botot?). És aztán a vidám ugraburga, amivel megelőz a zászlóhoz való felkapaszkodásnál. A másik oldalon ott a meleg kis tenyér, ami szorítja a kezedet, mert egyszerre fél, és egyszerre él a varázslat bűvöletében.

Ugye jöttök szombaton? Tollat hozzatok! 😉

Frissítés: Kíváncsiak vagytok, milyen volt végül? Íme

Mit érdemes még a környéken felfedezni?

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele mesekönyvembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!

könyv mockup