Amikor beköszönt a levendulaszezon, nálunk amibe csak lehet, levendula kerül. Legyen az szörp, limonádé, fűszer vagy keksz. Idén is learattuk az első virágzást, már hűl a levendulaszörp, és két adag is készült kedvenc kekszünkből. Ez utóbbinak végtelenül egyszerű a receptje, ha hirtelen kell villantanunk váratlan vendégek érkezése esetén, pikk-pakk elkészül! Íme az omlós levendulás keksz receptje.
![](https://minavidi.hu/wp-content/uploads/2022/06/received_694885721608315-1024x1024.jpeg)
Hozzávalók
- 100 gr vaj
- 150 gr liszt
- 1 tojás
- 50 gr porcukor
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál levendula
A levendulás keksz elkészítése
A levendulás keksz elkészítése végtelenül egyszerű. A szobahőmérsékletű vajat keverjük ki a cukrokkal, majd a tojással, végül keverjük össze a liszttel és sütőporral. Morzsoljuk bele a levendulát. Erőteljes kézmozdulatokkal dolgozzuk össze. Közben erőteljes kézmozdulatokkal hessegessük el a gyerkőcöket, hogy ne kóstolgassák el a tésztát. 🙂
![](https://minavidi.hu/wp-content/uploads/2022/06/received_1022687128388649-1024x1024.jpeg)
Ezután lisztes kézzel kis gombócokat gyúrunk, amit kilapítva sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. 180 fokon süssük, amíg szép színt nem kapnak.
![](https://minavidi.hu/wp-content/uploads/2022/06/received_564215798709207-1024x1024.jpeg)
Egészségetekre!
Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhoz, együtt töltött időhöz, meséléshez és megnézheted fotóimat is.
Vagy olvass bele valamelyik könyvembe, a balatoni mondákat és legendákat összegyűjtő Csodák tavába, vagy az apróbbaknak szóló meseregényembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése. Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!
![](https://minavidi.hu/wp-content/uploads/2022/03/3_png-1024x819.png)