Amikor beköszönt a levendulaszezon, nálunk amibe csak lehet, levendula kerül. Legyen az szörp, limonádé, fűszer vagy keksz. Idén is learattuk az első virágzást, már hűl a levendulaszörp, és két adag is készült kedvenc kekszünkből. Ez utóbbinak végtelenül egyszerű a receptje, ha hirtelen kell villantanunk váratlan vendégek érkezése esetén, pikk-pakk elkészül! Íme az omlós levendulás keksz receptje.

Hozzávalók

  • 100 gr vaj
  • 150 gr liszt
  • 1 tojás
  • 50 gr porcukor
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál levendula

A levendulás keksz elkészítése

A levendulás keksz elkészítése végtelenül egyszerű. A szobahőmérsékletű vajat keverjük ki a cukrokkal, majd a tojással, végül keverjük össze a liszttel és sütőporral. Morzsoljuk bele a levendulát. Erőteljes kézmozdulatokkal dolgozzuk össze. Közben erőteljes kézmozdulatokkal hessegessük el a gyerkőcöket, hogy ne kóstolgassák el a tésztát. 🙂

Ezután lisztes kézzel kis gombócokat gyúrunk, amit kilapítva sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. 180 fokon süssük, amíg szép színt nem kapnak.

Egészségetekre!

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi  Facebook   vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele valamelyik könyvembe, a balatoni mondákat és legendákat összegyűjtő Csodák tavába, vagy az apróbbaknak szóló meseregényembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!