Féltek ősszel vagy télen menni a Balatonhoz, mert mi van, ha rossz az idő? Ne féljetek lefoglalni a szállást! A Balaton ősszel és télen, esőben és hóviharban is lenyűgöző programokkal várja a bátrakat!
Összegyűjtöttünk 5+1 remek rosszidős kikapcsolódási lehetőséget a déli parton.
img_20171119_162340.jpg

1. Kerengőbújócska a Szent László Nemzeti Emlékhely Látógatóközpontban

Egy kicsiny somogyi falucska, Somogyvár egykor pezsgő kulturális élettel, Szent László alapította francia apátsággal, fontos kereskedelmi útvonallal, virágzó szőlőültetvényekkel az országrész egyik központja volt. Ennek állít emléket ez a fantasztikus Látogatóközpont, ahol hologrammok, hanganyagok, interaktív kiállítási elemek, kipróbálható fegyverek várják a felfedezőket. Hol van ez a régi unalmas múzeumoktól, ahol egy-két vitrinben kiállított pénzdarab mellett műanyag táblákról ismerhettük meg a történelem egyik legizgalmasabb korszakát?!!
Ha pedig mégis elállna az eső, ki ne hagyjátok az apátság romjait, az odavezető gyönyörűen kiépített ösvényt és a kerengőbújócskát!
img_20171113_210015.jpg

2. Balatonföldvári Hajózástörténeti Látógatóközpont

Még egy nagyon modern, izgalmas, szinte minden érzékszervet megmozgató látogatóközpont – nagyon távol az X-generáció által megszokott múzeum fogalmától. Terepasztalatok, makettek, tologatható térképek, egy hatalmas szélgép, ahol egész testeddel átélheted az egyes és kettes viharjelzés közötti különbséget, szimulátor, amivel egy vitorlást kell beparkolnod – és még számtalan izgalmas élmény vár benneteket. A játszótér is remek, bár ugye az ónos esőben korlátozott élvezeti értékkel rendelkezik. A széllel is akadhatnak gondok: nekünk sikerült másodfokú viharjelzés idején megnézni a látógatóközpontot, így kedvezményes áron, viharjeggyel mehettünk be. Milyen cool neve van, nem? Viharjegy! Ez viszont azzal jár, hogy nem mehettünk fel a Kilátóba. Még szerencse, hogy a Balaton kilátójából, Fonyódról érkeztünk, így ez a dolog annyira nem rázott meg minket. 🙂
img_20171125_170651.jpg

3. Szédületes élmény a siófoki víztorony

Hangulatos bár, kedves kiszolgálás, gyönyörű kilátás a teraszról (hóban, fagyban persze kicsit cidri a dolog, de annál jobban esik majd bent a forró kávé vagy csoki), körbe forgó emelet a 360 fokos panorámáért, este 6 után pedig interaktív számítógépes játékok az asztalokon. A gyorsan sötétedő estéken szép időben is szuper program! Olvasd el élménybeszámolónkat!
img_20171030_195150.jpg

4. Fonyódi Múzeum és a Feng Shui Galéria

A Fonyódi Múzeum a világ egyik legszebb helyén, a Panoráma-sétány végénél található Kossuth-erdőben helyezkedik el. Már csak a kilátásért is érdemes oda elmenni. A helytörténeti kiállítás mellett (Balaton állat- és növényvilága, kultúrtörténet, néprajz) időszakos kiállítások is vannak, de ha szerencsénk van, elkapunk olyan izgalmas programokat is, mint madáretető készítés egy madárkutatóval, csillagnézés egy csillagásszal, vagy Örök szerelem hétvége, ahol békacombot sütött nekünk két sztárchef (tudtátok, hogy a békacomb afrodiziákum?)!
Ha pedig belejöttetek a kultúrába, akkor feltétlenül látogassatok el a szintén Fonyódon található Feng Shui Galériába, ahol a kiállítások mellett koncertek és mindenféle színes program vár rátok. Például havonta olyan meditációs alkotóműhely a gyerekeknek, ahol nemcsak festeni tanulnak, hanem családi és iskolai konfliktuskezelést, stresszoldást is. A mi gyerkőceink már alig várják a következő alkalmat!
img_20171113_202941.jpg

5. Wellness-programok

A Balaton mellett számtalan wellness-hotel és fürdő várja az esőprogramra fanyalodókat. Siófok, Csisztapuszta, ha messzebbre vágyunk, Hévíz, Kehida-Kustány, Zalakaros, de ha egy szauna is elég lelkünk felmelegedéséhez, Balatonlellén, Fonyódon is találunk erre lehetőséget.
img_20171119_161418.jpg

+1. A legjobb esőprogram

Egyébként pedig miért kell rögtön fedett helyre menekülni esőben? Egy gumicsizma, egy esőkabát, és uccu neki, szaladjunk bele az esőbe, szélbe, viharba! Viharvadászok, kalandra fel!
img_20171029_162949_028.jpg

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.