Biciklivel járni Pest külvárosából a Belvárosba a Duna-parton óriási élmény. Az Eurovelo 6-os nemzetközi bicikliút mentén nádasok, hattyúk, szürkegém, gyíkok, óriási fák, majd a Rákóczi-híd után a város panorámája – egyszerűen megunhatatlan. A kollegák elismerő pillantásai is tovább duzzasztják az ember mellkasát: olyan messziről biciklivel jársz? És ilyen időben is? Wow! (Jelzem Fonyódligeten Rozika néninek az a legtermészetesebb, hogy biciklire pattan, amikor be kell mennie Fonyódra, Pesten bezzeg mi vagyunk a hősök! 🙂
Persze azért van árnyoldala is a dolognak: az Eurovelo 6 ugyanis eszi a bicikliket. Nevével ellentétben messze nem európai színvonalú: gödrök, kátyúk, sóderes és kockaköves szakaszok éppúgy vannak, mint gyökerektől feltört, királydinnyében gazdag aszfalt.
Ha viszont az embernek van otthon pár tönkrement biciklije, előbújhat a kreatív énje! Velem is így történt: készítsünk hát adventi dekorációt az ajtóra biciklikerékből!
img_20171202_185123.jpg
Hozzávalók:
1 db biciklikerék
1 db ledizzósor (elvakultabb biciklisek biciklilámpát is használhatnak :-))
1 db csengettyű (azért ez már tényleg ne biciklicsengő legyen :-))
fenyőágak
szalagok, díszek
A biciklikerék küllői közé fűzzük be a ledsort, a peremre damillal rögzítsük a fenyőágakat, és tetszés szerint rendezgessük el a díszeket.
Kezdődhet az advent!
Apropó, advent! Ma van advent első vasárnapja. El ne felejtsük meggyújtani koszorúnkon az első gyertyát!
Remélem, nektek is igazi biciklis adventi koszorútok van! 😉 
img_20171202_170240.jpg

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.