Már ezer éve meg akartam nézni a siófoki víztornyot, de valahogy sosem jött össze. Vagy a Kicsi elaludt menetközben az autóban, vagy nagyon siettünk valamilyen programra, a lényeg, hogy sosem sikerült. Így kapóra jött az alkalom, hogy egy borús, szeles szombat délelőtt nem siettünk sehova. Megálltunk hát, hogy kipróbáljuk, milyen élmény a siófoki Víztorony. És hogy milyen volt?

Már a tövében kezdődtek az izgalmak, ugyanis felállították a torony kicsinyitett mását, ami rögtön elbűvölte a gyerekeket. Bent aztán találkoztunk a legóból épített hasonmással is. Majd kifizetve a belépőjegyet, fellifteztünk a bárhoz. Itt aztán jöttek a széktornyok is – ugyanis a bárszékek is a Víztornyot mintázták. Egyébként is nagyon hangulatos volt a bár, de ez meg aztán tényleg óriási ötlet volt!

img_20171030_195150.jpg

Innen egy lépcső vezetett le a panorámateraszhoz, ahonnan villámgyorsan bemenekültünk a süvítő szél elől. És inkább fent, a bár fölötti szinten található Élményközpontban ültünk le panorámát nézni.

Mi benne az élmény? Képzeljünk el egy kör alakú helyiséget, aminek a széle, egy kábé két méteres sáv szép lassan forog körbe. Itt helyezték el a székeket és asztalokat, ha tehát leülünk, hogy elfogyasszuk kávénkat, üdítőnket, koktéljainkat, akkor szép lassan elénk tárul Siófok teljes panorámája. Már ha leülünk. Mert persze sokkal izgalmasabb egyik lábunkkal a mozgó sávon, másikkal a stabil részen állva szép lassan lemenni spárgába. Vagy megpróbálni pacsit adni testvérünknek, miközben az egyik itt áll, a másik ott. Vagy izgatottan várni a pincérhölgyet, amikor beforgunk a csigalépcső kétméteres fala mögé, ahol nem vagyunk láthatóak. Most hogy fog megtalálni??!!! Vagy olvasgatni a városneveket és kilométereket, hogy milyen messze vannak.

img_20171030_195314.jpg

Halloween közel lévén az egész Víztorony ennek szellemében működött: a dekoráció, a kínálat (denevérkoktél gyerekeknek, sikoly koktél felnőtteknek stb.), sőt még ingyenes arcfestést is igénybe lehetett venni.

És igazából még mindig nem lett volna vége az élményeknek, ha történetesen este hat után érkezünk. Az Élményközpontban levő asztalok ugyanis valójában hatalmas érintőképernyős monitorok, és ilyenkor játszani lehet rajtuk. Kérdésünkre elmondták, hogy többféle program, fiús, lányos,  kirakós, harcos, kevésbé harcos közül lehet választani. Mindazonáltal én örültem, hogy  ezek most nem működtek, mert így sokkal jobban át tudtuk magunkat adni a forgás nyújtotta élménynek. És az is pont elégnek bizonyult!

Ráadásul fentről rögtön kis is figyeltük, hogy a Torony alatt van egy cuki kis parkocska, ahol gyerkőcöknek remekül lehet rohangászni, felnőtteknek meg a különleges szobrokat nézegetni. Ez még a viharos erejű szélben is olyan jó mókának bizonyult, hogy alig lehetett rávenni a gyerekeket az indulásra.

img_20171030_192334.jpg

Akár Siófok a célotok, akár csak átutazóban jártok erre, semmiképpen se hagyjátok ki a Víztornyot! Szédületes élmény! 🙂

Mit találsz még a siófoki Víztorony környéken?

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele mesekönyvembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!

könyv mockup