A fejjel-lefelé ház

Egészen különleges élményben volt részünk siófoki kirándulásunk alkalmával. Legyek voltunk a plafonon. Alízok csodaországban. Fejünk fölött volt a padló, alattunk a tető, felborult a világ, mi pedig szédelegve szorongattuk a korlátot. Ilyen a siófoki fejjel lefelé ház!

img_20180820_073546.jpg

Már többször találkoztam a siófoki fejjel-lefelé házról szóló leírásokkal, de sosem tudtam elképzelni, mi lehet benne olyan érdekes. De ha már Siófokon töltöttünk pár napot a KidsOasis utazó nagyköveteként, akkor gondoltam, nézzük meg, mitől lehet ez annyira különleges! Nem bántuk meg!

Igazán jó időpontban érkeztünk, még pár perc hiányzott tíz órához, ennek ellenére meg tudtuk váltani a jegyeket, és beléphettünk a kertbe – egyedül. Kívülről érdekes látványt nyújtott ez a piros – inkább az angolszász kultúrára jellemző – épület, de még mindig nem tudtam, megéri-e a belépő árát, hogy látok fejjel lefelé egy házat. Nyilván mérnök szüleimnek izgalmasabb kérdést jelentett volna, hogy statikailag hogy lehet mindezt megoldani, közgazdászként azonban még mindig a belépő ár-érték aránya izgatott. 🙂

Amikor azonban beléptünk az épületbe, elszállt minden kétségem, mert egy csodavilágba csöppentünk. A ház teljes berendezése a plafonról lógott, ráadásul a padló is kicsit meg volt döntve, aminek következtében rögtön szédelegni kezdtem, és hálás voltam a lépcső korlátjának, ami egy biztos függőlegest jelentett a felborult térben.

img_20180820_073858.jpg

Érzékcsalódás volt ez a javából, egyensúlyozó szervünk és agyunk teljes becsapása – emiatt belsőfül problémákkal rendelkező látogatókat nem is engednek be a házba. Vidáman szédelegtünk hát szobáról szobára, földszintről az emeletre – emitt egy mesebeli komód, ott egy boszi lóg a falról, amott pedig egy hupikék törpikéket rabul ejtő Hókuszpók és egy kobold függ a plafonról. Vagy mi lógunk? Ők meg üldögélnek?  Döntse el mindenki maga!

A WC-t viszont semmiképp sem érdemes lehúzni. Vagy felhúzni? 😉

img_20180820_074237.jpg

Tipp: Az ott készült képeket a fent látható módon képszerkesztő funkcióval fordítsuk meg, és ismerőseinket teljes mértékben össze fogjuk vele zavarni. Most akkor hogy van ez? 🙂

Figyelem, a fejjel lefelé ház nem látogatható egész évben, látogatás előtt ellenőrizzük a nyitva tartást!

Mit találsz még a  fejjel lefelé ház környékén? 

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele mesekönyvembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!

könyv mockup