Vagy egyszerre mindkettő?
Siófokról legtöbbekben az a kép él, hogy rengeteg a bulizó fiatal, szórakozóhelyről szórakozóhelyre tántorognak részegen járnak, zenétől hangosak az utcák. Végeztem egy villámpiackutatást (persze korántsem reprezentívat), ez is megerősítette ezt. És igazából én is így képzeltem.
img_20180709_191442.jpg
Annál nagyobb volt a meglepetésem, amikor lehetőségünk nyílt eltölteni ott pár napot a KidsOasis jóvoltából.
Kezdődött azzal, hogy körbenéztem, miket tudunk majd ott megnézni a gyerkőcökkel, és hamar rájöttem: az itt tervezett három nap édeskevés lesz ahhoz, hogy mindent fel tudjunk fedezni. Siófok bizony felkészült a kisgyerekes családokra! Összegyűjtöttem 5+1 érvet, amivel ezt bebizonyítom! 😉

1. Szédületes panoráma – avagy a forgó Víztorony

A Víztornyot még tavaly ősszel, Halloweenkor meglátogattam a kölykökkel, és már akkor elhatároztuk, hogy ide Apát is elhozzuk. A forgó bár, a toronyszékek, a drakulakoktél által lilára festett nyelv lenyűgözte a gyerkőcöket… és akkor még az asztalként szolgáló óriási tabletekről nem is beszéltünk, amiken számítógépes játékokat lehet játszani (6 óra után. Mi persze délelőtt voltunk… :-)). A tabletet mondjuk most is bebuktuk, mert kiderült, hogy nem 6 óra után lépnek működésbe, hanem sötétedés után, és nyáron ugye elég későn sötétedik, de spárgázni most is tudtak a gyerekek. :-).
img_20171030_195150.jpg

2. A fejjel lefelé ház

Elképzelted már, milyen lehet légynek lenni a plafonon? Menj el a siófoki fejjel lefelé házba, és megtudod! Ez egy kétszintes, berendezett ház, amit egyszerűen a feje tetejére állítottak. A leírások alapján ugyan nem értettem, miért írnak olyanokat, hogy el lehet szédülni, de ahogy beléptem, és megtettem két lépést, már hálás voltam, hogy ott a lépcső korlátja, amiben megkapaszkodhatok. Pont úgy szédelegtem, mint egy fáradt, őszi légy. A plafonon. 🙂 Ezt egyszerűen mindenkinek ki kell próbálni! Érzéki csalódás, egyensúlyozó szervünk, agyunk teljes becsapása – mindez mesés köntösbe bújtatva. Hupikék törpikét rabul ejtő Hókuszpók lóg az egyik plafonon, boszorkány, kobold a másikon. Vagy mi lógunk? Ők meg üldögélnek?  Döntse el mindenki maga!
img_20180708_231411.jpg

3. Kalózhajó

Több társaság is hirdet kalózhajós programot, mi a Talizmán programján vettünk részt. Egy óra igazi felhőtlen kikapcsolódás a gyerekeknek, rengeteg nevetéssel, vidámsággal, ágyúzással miközben a szülők gondtalanul élvezhetik a sétahajókázást. És akármilyen nehéz is kimondani Fonyód-rajongóként, bizony Siófoknál szebb a Balaton színe. 🙂 Nekünk olyan fantasztikus fényviszonyok voltak éppen, hogy nem tudtam letenni a fényképezőgépet. A kalóz többszöri dörgedelmes figyelmeztetése ellenére sem, miszerint elkoboz minden civilizációs eszközt. 🙂 És az élményeket tovább fokozandó, a kapitány megengedte, hogy a gyerekek vezessék a hajót!
img_20180709_193743.jpg

4. A vízpart

Bár sorolhatnánk még sokáig a többi szuper gyerekbarát programot és látványosságot az óriáskeréktől az Ásványmúzeumon át a görkoripályáig, de azért lássuk be, hogy a Balatonhoz érkező családok elsődleges célja mégiscsak a fürdés. Márpedig Siófokon a víz mélysége vitathatlanul családbarát, emiatt hőfoka is sokszor kedvezőbb az északi partnál. Ráadásul ott van plusz érvként több ingyenes szabadstrand is (így családipénztárcabarát is :-)).
img_20180709_193857.jpg

5. A vadvilág

Ha viszont hűvösebbre vált az idő, akkor használjuk ki azt, hogy a Balatonnak fantasztikus növény- és állatvilága van. Ebből kaphat ízelítőt az, aki ellátogat a Siófok-Töreki Természetvédelmi Terület tanösvényére. Nem mellesleg a hely varázsát kiaknázva a közelben rendezik az ország egyik legnagyobb jógafesztiválját, a Samsarát, szóval nézzük meg, mikor megyünk, nehogy féllábon álló kócsagok helyett gyertyában álló jógázókba botoljunk. 😉
img_20180704_222229_443.jpg

+1 A Balaton egyetlen négy szélforgós minősítésű családbarát hotelje

És ha már családbarátságról írok, ne felejtsük, hogy Siófokon található a Balaton egyetlen négy szélforgós minősítésű családbarát szállodája! Ahogy meséltem, a KidsOasis bloggerprogramja keretében lehetőségünk nyílt arra, hogy megnézzük, mitől családbarát egy hotel. Hát az Azúr Hotel megmutatta! Rengeteg program és szolgáltatás segít a gyerekrecepciótól az animátorprogramokon át a biciklikölcsönzésig abban, hogy a kikapcsolódás a család minden tagja számára feledhetlen legyen. De minderről bővebben a hét második felében számolok be. Gyertek vissza, ha meg akarjátok tudni, mitől családbarát egy hotel!
img_20180708_103928_996.jpg
Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez. 
Vagy olvass bele mesekönyvembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése. Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!