A kertünkben ültettem egy csomó rózsát, és bár még elég frissek a bokrok, azért már van pár gyönyörű és illatos virágom. Azt tudtátok, hogy a rózsa nemcsak szép és illatos, de jótékony hatása is van? Megmutatom, mi hogy használjuk fel, miután kellőképpen kigyönyörködtük már magunkat bennük.

img_20180716_223417.jpg

Kevesen tudják, hogy a rózsa tulajdonképpen gyógynövény. Fejfájásra, stressz, idegesség ellen és nőgyógyászati panaszok enyhítésére is remek választás ezért a rózsatea. Elkészítése pedig rém egyszerű: 3-4 evőkanálnyi illatos rózsaszirmot leforrázunk forró vízzel, majd állni hagyjuk 10 percig, végül leszűrjük. Persze nyilván illatos rózsát kell hozzá használni: nekünk van egy futórózsabokrunk, amin hiába vannak gyönyörű vérvörös rózsák, semmit sem érnek tea-fronton. Bezzeg ez az illatos sárga! Hmmmmm, az ember behunyt szemmel beleszagol, és máris háremhölgynek érzi magát Isztambulban!

img_20180716_221125.jpg

Ízlés szerint mézzel is édesíthető (vagy egyszerűen cukorral), de igazából önmagában is elég édeskés az íze.

Tipp: Ha tökélyre akarod vinni a kényeztetést és hárem-feelinget, szórj a fürdővizedbe rózsaszirmot, és úgy kortyolgasd a teát! Vagy ha zavar a vízben úszó szirom, rakd őket egy páratlan zokniba. Persze párosba is lehet, de így legalább fel lehet használni a páratlanokat is. 🙂

Egészségedre!

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.