Balatoni házikónk előző lakói imádták a betonplaccokat, több is akadt a kertben. Nem voltak nagyok, ezért feltörésük után messze nem töltöttek volna meg egy konténert, ezért arra gondoltam, cuki is manófalu lehetne belőle a fenyőfánk köré tornyozva, ahol a sok tűlevél miatt úgysincs sok növény. Így született meg Cserépfalva.

A különböző cserepeket színesre festettük, virágokkal dekoráltuk.

Van olyan manólak, ahova még függöny is került.

Házszámmal és különböző kiegészítőkkel tettük otthonosabbá a manóházakat. Pl. baglyos csengettyűvel.

A tájékozódást apró utcanévtáblák segítik manóéknál.

Van, akinél gombafedél került a ház tetejére, másoknál cserepek borítják a tetőt.

Hogy tetszik nektek Cserépfalva? Ha tetszik, ti is könnyen meg tudjátok valósítani! Pár virágcserép kell hozzá és festék. A cserepek alapszínét akril festékszóróval adhatjuk meg. Mi a mintákat filctollal vittük fel. Tartósításként használhatunk lakkot is.

Azon kívül, hogy nagyon bájos, még remek búvóhely rovaroknak is. Egy másik hasonló dekorációs cserépben nálunk egy komplett hangyaboly épült fel.

Szóval, munkára fel! Épülhet Cserépfalva… 🙂

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi  Facebook   vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele valamelyik könyvembe, a balatoni mondákat és legendákat összegyűjtő Csodák tavába, vagy az apróbbaknak szóló meseregényembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!