DIY-tippek babaszobához

Gyerekkoromban magam is rendeztem be az édesapám által fabrikált fakeretbe Barbie-lakást, és alig vártam, hogy kislánykám is olyan korba érjen, amikor együtt tudunk hasonlót csinálni. És végre elérkezett az idő! Íme a legújabb Barbie-szoba elkészítési tippekkel!

Barbie-szoba a szekrényben

Az alapok

A Barbie-lakás helyszíne a könyvesszekrény két polca lett. Az alsó polcon kapott helyet a nappali kandallóval, kanapéval, míg a felső polc lett a hálószoba-szalon.

A két helyiség tapétáját a netről töltöttük le a dollhouse wallpaper szavakat beírva. Színes nyomtatóval kinyomtattuk, és kétoldalú ragasztóval rögzítettük. Az ablakok újságokból kivágott természetképek lettek függönnyel keretezve.

Barbie-szoba

Bútorok

Némely bútort vásároltuk vagy ajándékba kaptuk, a kanapét viszont mi készítettük egy cipősdobozból.

Barbie-kanapé

A Barbie-szoba ágya szintén dobozból készült sötétítőfüggöny-maradékkal letakarva. Két legprofibb bútorunk pedig egy ajándékba kapott szekrény és egy kanapé, ami valójában egy ékszertartó.

Barbie-kanapé

Kiegészítők

Újságokból vágtuk ki a falon lógó festményeket, de kerültek oda turistaközpontoknál lapított pénzérmék és egyéb apró kütyük.

Egy már használaton kívüli ékszertartó alsó, női próbababát ábrázoló része került az ágy mellé dekorációként, míg a felső, ágas részéből készült a csillár csillámos hungarocell-golyó segítségével, gyurmával a plafonra ragasztva (ez azért néha le szokott pottyanni :-)).

Barbie-hálószoba

A Barbie-szoba kandallójának alapja szintén papírdoboz, ezúttal a keresőbe a dollhouse brick szavakat írtuk, és a kapott téglamintákat nyomtattuk ki. A tűz krepp-papírból, a rács feketére festett fogpiszkálóból készült.

Barbie-kandalló

Kislánykám keresztanyjától süthető gyurmát kapott szülinapjára, ami aztán ezerféleképpen hasznosult. A fésülködőasztal tükörtartójától a polctartón át a vázákig rengeteg apróság készült ebből a zseniális anyagból, így az előbbi képen, a kandalló tetején látható váza virágokkal, óra és adventi koszorú is. Még gyakoroljuk a karácsonyra kapott 3D tollat is, melynek segítségével Apa készített kalitkát.

Barbie-szoba kalitka

Érdemes szabadjára engedni gyermekünk fantáziát, mert nekünk nem biztos, hogy eszünkbe jutnak olyan páratlan ötletek, mint egy háromkamerás, virágmintás tokkal rendelkező Barbie-telefon, vagy csipszestál csipsszel.

Most, hogy kész a lakás, ideje felújítani Barbie ruhatárát. Mit szóltok egy kis gumikesztyű újrahasznosításhoz? Jöjjön a Barbie-divatbemutató gumikesztyű-ruhákból!

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi  Facebook   vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.