Egy alkalommal nagyon ekcémás lett a kezem, és azt javasolták, próbáljak meg gumikesztyűben mosogatni. A vastag gumikesztyű nem jött be, hát vettem egy csomag egyszerhasználatos, vékony gumikesztyűt. Az sem jött be, így aztán a nyakamon maradt egy csomó gumikesztyű. Mit lehetne vele kezdeni? Kutatni kezdtem, és meg is találtam a megoldást! Egy youtube videón láttunk kislánykámmal egy gumikesztyűből készülő Barbie-ruhát, és miután mi is nekiálltunk, felfedeztük, hogy ezerféleképpen variálható.

Haute cotoure Barbie-divatbemutató – DIY gumikesztyű-trükkök.

egyutt.jpg

A ruhákhoz mindössze egyszerhasználatos gumikesztyű és olló szükséges, semmi más! Sem ragasztó, sem cérna, tű, semmi, csak egy olló és a gumikesztyűk.

Az alapruha úgy készül, hogy a középső ujjat tövig vágjuk: ez lesz a nyaka. A mutató- és gyűrűsujjnak csak a végét kell levágni, ez lesz a ruha ujja, ide kell bedugni a Barbie karját. A hüvelyk- és kisujj lesz az öv ezt akár elöl, akár hátul meg lehet kötni.

img_20190811_121822.jpg

Innentől pedig szabad a variációs lehetőség! Az ujjakat különböző méretűre lehet vágni, lehet tövig, akkor ujjatlan lesz, ha az egyiket tövig vágjuk, a másikat meghagyjuk, aszimmetrikus lesz ruhánk. Akár le is húzhatjuk a baba vállára, mivel a gumikesztyű rugalmas, így is remekül mutat: feszül, ahol kell, és laza redőkbe rendeződik a fölösleg. A nadrágnál a középső és gyűrűsujj lehet a szár, a mellette levő ujjakkal lehet hátrakötni, hogy ráfeszüljön a babára. A levágott cafatokból pedig készülhetnek a kiegészítők, hajpántok, övek, nyak- és bokaláncok, táskák.

Ha esetleg még lufink is van, akkor még sokoldalúbban variálhatjuk a gardróbot – tudtuk meg Adéltól, egy vendég kislánytól, aki legnagyobb csodálatunkra (anyukájáéra is, aki előtt eleddig rejtve volt lánya ilyen irányú tehetsége) másodpercek alatt kreált egy igencsak szexi fürdőruha-felsőt.

Íme a MinaVidi haute cotoure divatbemutatója!

Elbűvölő lazaság, könnyed elegancia – ez jellemzi a MinaVidi 19-es nyári modelljeit… 

 A szűk nadrágot és fölsőt masni dobja fel

szuk.jpg

Ebben a mesés koktélruhában Ken szívét egy másodperc alatt rabul lehet ejteni.

ken.jpg

Romantikus esti sétához aztán egy könnyed pelerint vehetünk a koktélruhához.

pelerin.jpg

A Hair musical ihlette ezt az összeállítást

hair.jpg

Ha hűvösebbre vált az idő, ezzel a kabátkával egészíthetjük ki az előző modellt

hairkabattal.jpg

Ezt az elölmasnis laza ruhát hozzáillő nyak- és bokalánccal dobtuk fel…

kovon.jpg

Minden szem Barbira fog tapadni a strandon ebben a csavart szabású (lufi)fürdőruha-felsőben.

img_20190811_130243.jpg

Ez a rafinált szabású felső kihagyhatatlan darab a nyáresti hangulathoz, fesztiválokhoz.

img_20190811_130122.jpg

Próbáljátok ki Ti is! Szuper szórakozás!

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.