Egy alkalommal nagyon ekcémás lett a kezem, és azt javasolták, próbáljak meg gumikesztyűben mosogatni. A vastag gumikesztyű nem jött be, hát vettem egy csomag egyszerhasználatos, vékony gumikesztyűt. Az sem jött be, így aztán a nyakamon maradt egy csomó gumikesztyű. Mit lehetne vele kezdeni? Kutatni kezdtem, és meg is találtam a megoldást! Egy youtube videón láttunk kislánykámmal egy gumikesztyűből készülő Barbie-ruhát, és miután mi is nekiálltunk, felfedeztük, hogy ezerféleképpen variálható.

Haute cotoure Barbie-divatbemutató – DIY gumikesztyű-trükkök.

egyutt.jpg

A ruhákhoz mindössze egyszerhasználatos gumikesztyű és olló szükséges, semmi más! Sem ragasztó, sem cérna, tű, semmi, csak egy olló és a gumikesztyűk.

Az alapruha úgy készül, hogy a középső ujjat tövig vágjuk: ez lesz a nyaka. A mutató- és gyűrűsujjnak csak a végét kell levágni, ez lesz a ruha ujja, ide kell bedugni a Barbie karját. A hüvelyk- és kisujj lesz az öv ezt akár elöl, akár hátul meg lehet kötni.

img_20190811_121822.jpg

Innentől pedig szabad a variációs lehetőség! Az ujjakat különböző méretűre lehet vágni, lehet tövig, akkor ujjatlan lesz, ha az egyiket tövig vágjuk, a másikat meghagyjuk, aszimmetrikus lesz ruhánk. Akár le is húzhatjuk a baba vállára, mivel a gumikesztyű rugalmas, így is remekül mutat: feszül, ahol kell, és laza redőkbe rendeződik a fölösleg. A nadrágnál a középső és gyűrűsujj lehet a szár, a mellette levő ujjakkal lehet hátrakötni, hogy ráfeszüljön a babára. A levágott cafatokból pedig készülhetnek a kiegészítők, hajpántok, övek, nyak- és bokaláncok, táskák.

Ha esetleg még lufink is van, akkor még sokoldalúbban variálhatjuk a gardróbot – tudtuk meg Adéltól, egy vendég kislánytól, aki legnagyobb csodálatunkra (anyukájáéra is, aki előtt eleddig rejtve volt lánya ilyen irányú tehetsége) másodpercek alatt kreált egy igencsak szexi fürdőruha-felsőt.

Íme a MinaVidi haute cotoure divatbemutatója!

Elbűvölő lazaság, könnyed elegancia – ez jellemzi a MinaVidi 19-es nyári modelljeit… 

 A szűk nadrágot és fölsőt masni dobja fel

szuk.jpg

Ebben a mesés koktélruhában Ken szívét egy másodperc alatt rabul lehet ejteni.

ken.jpg

Romantikus esti sétához aztán egy könnyed pelerint vehetünk a koktélruhához.

pelerin.jpg

A Hair musical ihlette ezt az összeállítást

hair.jpg

Ha hűvösebbre vált az idő, ezzel a kabátkával egészíthetjük ki az előző modellt

hairkabattal.jpg

Ezt az elölmasnis laza ruhát hozzáillő nyak- és bokalánccal dobtuk fel…

kovon.jpg

Minden szem Barbira fog tapadni a strandon ebben a csavart szabású (lufi)fürdőruha-felsőben.

img_20190811_130243.jpg

Ez a rafinált szabású felső kihagyhatatlan darab a nyáresti hangulathoz, fesztiválokhoz.

img_20190811_130122.jpg

Próbáljátok ki Ti is! Szuper szórakozás!

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz a MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele mesekönyvembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!

könyv mockup