A média tele volt a hírrel, hogy ezrek keltek útra a Balaton déli partjához megcsodálni Tél Tábornok fantasztikus műveit, ami nem más, mint a balatoni jégszobrok. Mi sem maradhattunk ki. Íme fotókon a csoda!

jégszobrok

A balatoni jégszobrok kialakulása

Az erős, viharos északi szél és a fagy párosításából jönnek létre ezek a jégtünemények, és nem csodálom, hogy azok is útra keltek, akik egyébként nem szoktak a téli Balatonra járni. Egészen más arcát mutatta most a magyar tenger: a természet őserejét, pompáját, szikrázó szépségét.

Az első különleges jelenség, amin sokan tágra szokták nyitni a szemüket: a jégcseppek. A füves partra kicsapódó hullámok egyenként beborítják a fűszálakat, majd rögtön megfagynak. Így szép lassan komoly kupolává nő az egyes fűszálakon a jég. Ha pedig rásüt a nap, szikrázó jégcseppeknek tűnik, a Hókirálynő szétgurult jéggyöngyeinek.

Nem kevésbé látványosak a fák lecsüngő ágaira kapaszkodott jegek. Mintha egy óriási csontvázkar nyúlna fel a földből a bélatelepi kikötő mólóján.

A fonyódi városi strandon viszont látványos képkeretet alkottak a fából kialakult jégszobrok. Itt szelfizni kötelező!

Valentin-napi romantika

A hétvégén volt Valentin-nap, és hát van-e annál romantikusabb, mint leülni a Balaton-parton az ember kedvesével, és összebújva nézni a balatoni naplementét? Tél Tábornok tisztában van ezzel, ezért ilyen csalogató padokkal várta a szerelmeseket.

jégpad

Persze a magányosak is megtalálhatják maguknak ideális helyüket a merengésre.

jeges szék

Bulizásra is kiváló lehetőségeket lehet találni. Az biztos, hogy itt nem kell sokat gondolkodni a sör hűtésén. 🙂

jeges asztal

Jeges tájképek

Szelíd tavunk egészen új arcát mutatta, sarkkutatónak érzi magát az ember a kikötő mólóján.

jeges móló

A kikötő vize lemezre fagyott

A lemenő nap megfesti a gyönyörű jégalkotásokat.

Kiskacsa fürdik…

Fürdik? Inkább csak fürdene…

Vagy feladja és szundizik egyet.

kacsa a havon

Pihenjünk mi is, hiszen még jó időbe telik, míg lépcsőinket átvehetjük Tél Tábornoktól, és újra használhatjuk.

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele mesekönyvembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!

könyv mockup