Esőprogramnak is szuper, de jó időben még nagyobb kaland a Kis-Balatonnál található Zobori Élménypark. Festői környezet, rengeteg élmény, természettudományos ismeretek, cuki alpakák és szurikáták, a kalandoknak csak pénztárcánk szab határt. Nézzük, milyen élmények várnak ránk Zalaszabarban!

Zobori Élménypark csúszda

Belépés

Nyitásra érkeztünk egy forró nyári napon, és még bőven volt hely a parkolóban. Többféle jegyvételi lehetőség közül lehet választani, vehetünk sima jegyet is, és külön vásárolhatjuk meg az élményelemekre szóló jegyet, mi azonban a karórás változatot választottuk. Ez az alapbelépőt tartalmazza, valamint egy hitelkeretet, és minden élményelemnél, az étteremnél karóránkra kerül az ott elköltött összeg, majd a végén kell kifizetni. A Zobori Élménypark területén több helyen is találunk ellenőrző pontokat, ahol megnézhetjük, hogy állunk, így folyamatosan lehet kontrollálni az összeget (mert azért eléggé el lehetne vele szaladni).

Csúszdák

Kültéri és beltéri csúszdák egyaránt vannak, a beltéri részlegen a gyerkőcöknek a majdnem szabadeséses csúszda tetszett a legjobban, de az apróságok is jól érezték magukat a nekik való csúszdáknál.

A kültéri csúszdák fizetősek, viszont nagyon kalandosak, és közben végig tudunk gyönyörködni a páratlan panorámában. Van kanyargósabb, kevésbé kanyargós, csőcsúszda, műanyagpályás, és futószalag segíti a felkapaszkodást. Vagy a gumik felkapaszkodását. 🙂

Zobori Élménypark csúszda

Állatok

Van egy kisállatsimogató, ahol csacsit, kecskéket lehet simogatni, de ezen kívül is van még állat a park több helyszínén is. Kedvenceink a szurikáták voltak, de volt őzike, kenguru, tengerimalac, nyuszi, teknőc, papagáj is.

Zobori Élménypark szurikáta

Hullámvasút és társai

A fizetős élmények közé tartozik a hullámvasút, ahol 11-től óránként indulva két kört tesz meg velünk a kocsi. A hullámvasút nem tartozik a legfélelmetesebb változatok közé, még én is szívesen végigmentem rajta (ez mindent elmond a veszélyességéről :-)). A nagyobb adrenalinlöketre vágyóknak ott van a szabadeséses torony, de más jópofa élmények is várják a technikai kalandokat szeretők: a Hurricane, a Luna Loop remek eszközök egy jó kis testvér- vagy szülő-gyerek programra. Esetleg harcra. Itt a hugi egy gombnyomással bosszút tud állni nagy kacagások között a korábbi sérelmekért fejtetőre állítva a bátyót (meg persze saját magát).

Zobori Élménypark luna loop

Van egy külön VR épület is, ami természetesen a fizetős elemek közé tartozik (méghozzá a drágábbak közé), viszont nagyon nagy kalandot is jelentenek. Van itt 4D mozi, szimulátor, e-sport terem és még szabadulószoba is. Tényleg csak a pénztárcánk szab határt az élményeknek. Amúgy a nagy forróságban megpihenni is jó volt itt a légkondicionált épületben.

Zobori Élménypark vr

Beltéri játszópark

Hasonlóan jó lehetőség, hogy kicsit elmeneküljünk a természeti viszontagságok elől (legyen az eső vagy tikkasztó hőség), a hatalmas Játszópark. Van itt trambulin, szimulátorok, és nagyon sok, a természeti jelenségeket bemutató játék. Tükrökkel napelemekre irányíthatjuk a napot, és ezzel modellrepülőket hozhatunk mozgásba, a víz természetbeli körforgását szimulálhatjuk, megmérhetjük saját testünk víztartalmát, kipróbálhatjuk, milyen kerekesszékkel végigmenni egy hétköznapi akadálypályán. De akár homokozhatunk is olyan homokozóban, ami a fentről jövő fényeknek köszönhetően domborzati térképpé alakul. Na, mi mit homokoztunk? 😀

Zobori Élménypark homokozó

Játszóterek mindenütt

Az élménypark elnevezés nagyon jól tükrözi azt, ami ránk vár. Ha ugyanis nem akarjuk igénybevenni a fizetős eszközöket, akkor is rengeteg dolgot tudunk kipróbálni a hatalmas területen. Vizes és száraz játszóterek, kaloda, tükörvarázs házikó, késdobálás, biciklivel hajtható miniringlispíl, felsorolni is nehéz, mi minden vár úton-útfélen a felfedezőkre. Egy alkalommal szinte lehetetlen is kipróbálni mindent. Nekünk legalábbis nem sikerült.

Mi tervezzük, hogy visszajövünk még ide! És Te? Kipróbáltad már?

Zobori Élménypark szelfipont

Mit érdemes még a Zobori Élménypark közelében felfedezni?

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele mesekönyvembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!

könyv mockup