Tudtátok, hogy tündéreket lehet a kertbe csalogatni, ha gondoskodtok megfelelő lakhelyről? Neeeem? Pedig ha megnéztétek a Csinglinget, láthattátok. Nos, hát végülis egy próbát megér, nem?

Rajta! Kell hozzá öt spatula, két jégkrém-pálcika, parafadugók, terrakotta és barna festék, és ami még eszetekbe jut. 

img_20171027_212839kicsi.jpg

Kezdjük!

3 spatulát és 2 jégkrémpálcikát vágjunk a csalogatni kívánt tündérnek megfelelő méretre. Éles késsel vagy egy nagyob ollóval könnyen megtehetjük ezt, nálam például nagymamám régi szabóollója bizonyult a leghatékonyabbnak e téren.

img_20171027_212207.jpg

Színezzünk a spatulákat és jégkrémpálcikákat barnára, egy egyszerű filctoll is megteszi, de érdemes utána lelakkozni. Ezután ragasszuk össze a fenti képen látható módon, ez lesz az ajtónk a tündérlakba.

Jöhet a tetőfedés! A dugókat vágjuk egy éles késsel szeletekre, a végüket  vágjuk le, hogy cserépformát kapjunk, és ragasszuk fel két további spatulára. 

img_20171027_212323.jpg

Színezzük terrakotta színűre! Szinte minden hobbiboltban találunk ehhez festéket, de mi ezt a festéksprayt a Lidl-ben vettük. 

img_20171027_212545.jpg

A dekorációkhoz mi csavarokat festettünk zöldre, és fából készült virág alakú gyöngyöket ragasztottunk rá. Ehhez gyöngyöt szintén kreatív boltokban lehet kapni, hacsak nincs abban a dobozban, amiben a szülinapokra kapott kreatív gyöngyfűzőkészletek több millió darabból álló tartalmát öntöttétek. Nálunk volt. 🙂

img_20171027_212645.jpg

 Ezután jöhet a szerelés! Rögzítsük az ajtót és a tetőt  a kiszemelt kerti fához, majd dekoráljuk kedvünkre a környéket! Apró sziklakerti növények, petrezselyem, kavicsok – és kész is a tündérlak!

Ha ezek után teljesen érthetetlen módon mégsem jönnének a tündérek, akkor dekorációként alkalmazzunk mesterséges tündéreket! 

Egyébként pedig jöhet a játék tündérfigurákkal, Lego Friends lányokkal, Kindertojás-királylányokkal (szörnyekkel, ha a báty is beszáll), illetve esős időben tovább bővítíhetjük csigaház-kertitóval, jégkrémpálcikából készült paddal – de ez már egy következő poszt témája! 🙂

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.