Tudtátok, hogy tündéreket lehet a kertbe csalogatni, ha gondoskodtok megfelelő lakhelyről? Neeeem? Pedig ha megnéztétek a Csinglinget, láthattátok. Nos, hát végülis egy próbát megér, nem? Íme pár tipp a tündérkert megvalósításához!

Rajta! Kell hozzá öt spatula, két jégkrém-pálcika, parafadugók, terrakotta és barna festék, és ami még eszetekbe jut. 

img_20171027_212839kicsi.jpg

Kezdjük!

3 spatulát és 2 jégkrémpálcikát vágjunk a csalogatni kívánt tündérnek megfelelő méretre. Éles késsel vagy egy nagyob ollóval könnyen megtehetjük ezt, nálam például nagymamám régi szabóollója bizonyult a leghatékonyabbnak e téren.

img_20171027_212207.jpg

Színezzünk a spatulákat és jégkrémpálcikákat barnára, egy egyszerű filctoll is megteszi, de érdemes utána lelakkozni. Ezután ragasszuk össze a fenti képen látható módon, ez lesz az ajtónk a tündérlakba.

Jöhet a tetőfedés! A dugókat vágjuk egy éles késsel szeletekre, a végüket  vágjuk le, hogy cserépformát kapjunk, és ragasszuk fel két további spatulára. 

img_20171027_212323.jpg

Színezzük terrakotta színűre! Szinte minden hobbiboltban találunk ehhez festéket, de mi ezt a festéksprayt a Lidl-ben vettük. 

img_20171027_212545.jpg

A dekorációkhoz mi csavarokat festettünk zöldre, és fából készült virág alakú gyöngyöket ragasztottunk rá. Ehhez gyöngyöt szintén kreatív boltokban lehet kapni, hacsak nincs abban a dobozban, amiben a szülinapokra kapott kreatív gyöngyfűzőkészletek több millió darabból álló tartalmát öntöttétek. Nálunk volt. 🙂

img_20171027_212645.jpg

 Ezután jöhet a szerelés! Rögzítsük az ajtót és a tetőt  a kiszemelt kerti fához, majd dekoráljuk kedvünkre a környéket! Apró sziklakerti növények, petrezselyem, kavicsok – és kész is a tündérlak és tündérkert!

Ha ezek után teljesen érthetetlen módon mégsem jönnének a tündérek, akkor dekorációként alkalmazzunk mesterséges tündéreket! 

Egyébként pedig jöhet a játék tündérfigurákkal, Lego Friends lányokkal, Kindertojás-királylányokkal (szörnyekkel, ha a báty is beszáll), illetve esős időben tovább bővítíhetjük zselégyertyás-kertitóval, jégkrémpálcikából készült paddal – de ez már egy következő poszt témája! 🙂

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele mesekönyvembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!

könyv mockup