Szörnyű az idő. Esély sincs kimozdulni a házból. Mit csináljunk a gyerekkel? Elő a filctollakkal és ceruzákkal!

– Csak színezést neeeee! – elhaló sikoly elsősöm ajkain. 

– De tudod, a finommo… – próbálja győzködni a bölcs báty. 

– Tudom, a finommotorika miatt kell – közli egy hercegnői legyintéssel az elsős. – De attól még unalmas!

– Nem színezni fogunk – közlöm -, le sem vesszük a filctollak kupakját. 

Két meglepett arc…

– Hát akkor? 

Ugye nektek is van egy nagy dobozotok, tele félig vagy teljesen kifogyott (időnként kupaknélküli) filcekkel, kitört hegyű ceruzákkal, színhiányos színesceruzakészletekkel? Mielőtt kidobnátok – itt a lehetőség az újrahasznosításra! Építsünk belőle labirintust!

p1500807.jpg

Küldjétek ki a gyerek(ek)et a szobából, és a földre építsetek filctoll-labirintust. Lehetőleg akkora legyen, hogy a lábaik elférjenek benne. Ha elkészült, hívjátok be a gyerek(ek)et, és kezdődhet a nehéz feladat: átjutni a labirintuson! Utána kicsit mindig módosítunk rajta, lehet felváltva is, hogy időnként mi megyünk ki, és ő(k) módosít(anak) rajta.

Tipp1: használhatjátok játékokkal, bábukkal is

Tipp2: lehet alaprajza egy lakásnak/hotelnek/palotának. Ha elég színetek van, lehet Sárga Szalon, Vörös Szoba, Kék Bálterem…

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.