A sárga túró elsősorban a görögkatolikus vidékeken ismert tipikus húsvéti étel, amit többnyire csak ezen alkalommal ettek. Elkészítése minimális macerát igényel, viszont szép és nagyon finom kiegészítője lehet a húsvéti lakomának.

img_20180331_095803.jpg

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 10 tojás
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Forraljunk fel egy liter tejet, és amikor forr, rakjuk bele a cukrokat és a sót. Lehet bele egy kis citromhéjat tenni, de mivel elfelejtettem venni biocitromot, ezt én inkább kihagytam. Közben a tojást egy tálban kavarjuk össze.

img_20180330_173358.jpg

Ezután a tojásokat öntsük bele a tejbe, és időnként kavargassuk meg, hogy nehogy odakapjon. Addig kell főzni takaréklángon, amíg a tojás össze nem áll. Ekkor egy szűrőbe helyezzünk gézt vagy ritka szövésű konyharuhát (én ez utóbbit választottam), és öntsük bele a lábos tartalmát. Miután a nagyja lecsepegett, akasszuk fel hűvös helyen.

img_20180330_091506.jpg

Amikor teljesen kicsepegett, rakjuk hűtőbe a tálalásig.

Jó étvágyat a húsvéti vacsorához! 🙂

img_20180331_095803.jpg

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.