A hobbiboltokat elárasztották a tavaszi dekoráció-kellékek. Többnyire aranyáron. De miért kéne vagyonokat költeni alapanyagokra, amikor többnyire otthon is a rendelkezésünkre állnak? Nézzünk körbe a fürdőszobában! Három ötletet is mutatunk!
img_20180325_162743.jpg

1. Húsvéti nyuszi wc papír gurigából

img_20180325_072641.jpg
A wc papír guriga igazi klasszikus kreatív alapanyag. Végtelenül sokoldalú, hiszen huszárcsákótól a mikulásig bármelyik ünnepünk ötletes kiegészítője lehet, de párosával összeragasztva távcsőként is pompásan funkcionál. 4-5 éves kor alatt gyermekünk garantáltan látni fog vele az erdőben nyuszit, őzikét, vaddisznót, unikornist, erdei manót.
De térjünk vissza a tárgyhoz és a húsvéthoz!
Gyűjtsünk össze pár gurigát, húsvétig még van kis időnk. Vonjuk be színes krepp papírral (ezt mondjuk már célszerű a fürdőszobán kívül keresni. Ha ott sincs, fessük be). Fület-farkat filcből vagy kartonpapírból vágjunk ki. Szemet-szájat rajzolhatunk is, vagy sablont nyomtassunk hozzá, mint ezekhez a mosolygós nyuszikhoz Mina keresztanyukája tette. És máris rakhatjuk az ablakba nyusziseregünket!

2. Nyuszi-sziluett az üvegen

img_20180325_072159.jpg
Ehhez a végtelenül egyszerű és cuki dekorációhoz mindössze színes papír és kozmetikai vattapamacs szükséges. Egész kicsi gyerekek is bevonhatók a készítésbe. Válasszunk ki pár színes papírt! Mi a Pepcóban vásárolt A3-as nagyságú színes papírokat használtuk hozzá, ezek kicsit keményebbek, van némi tartásuk. Két oldalon színes kartont is használhatunk. Rajzoljuk meg a körvonalakat (saját fantáziánk vagy a fenti fénykép alapján). Nagyobbacska gyerekek kivághatják, az apróbbak ráragaszthatják a vattapamacsot. És már mehet is az ablakba/ajtóra!
Amennyiben van macskánk/kutyánk, az üveg külső felére ragasszuk. Végül is a nyúl mégiscsak a tápláléklánc alja. A papírnyúl meg pláne. 🙂
img_20180325_072255.jpg

3. Virág a fürdőszobából

img_20180325_125349.jpg
Na, jó, ehhez a konyhába is ki kell mennünk. A fülpiszkálón és vattakorongon kívül ugyanis kell egy zöld szívószál is a kálához. A fogpiszkáló egyik felét fessük sárgára, másikat ragasszuk bele a zöld szívószálba.
img_20180325_131640.jpg
Ragasszuk rá a vattakorongot és kész is! Ha nincs szívószál, a fülpiszkáló felét vágjuk le, és cellux-szal rögzítsük zöldre festett hurkapálcikára! Igényesebbek levelet is ragaszthatnak hozzá zöld papírból. Még igényesebbek be is parfümözhetik. Illatozzon az a virág! 🙂

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.