Korábban mutattam már Kéthely fantasztikus húsvéti dekorációit, ami évről évre újabb és újabb látványossággal bővül. De most már Balatonlelle is mesés látványosságot kínál húsvét idején (is). A balatonlellei Húsvét Park városszépítők, lelkes gyerekek és felnőttek műve, ami pompás szórakozást ígér akkor is, amikor nem süt hét ágra a nap.

A parkot, amit karácsonykor még rénszarvas vontatta szán világította be, most tojások és nyuszik lepték el.

Horváth László helyi fafaragó művész készítette a nyuszicsaládot, akik eredetileg csak egy fiúból és lányból álló pár voltak. Mostanra azonban már született kisnyuszi is. Sőt!

A park legcukibb teremtménye kétségkívül a laza nyuszipapa.

Gyerekek dekorálták a hatalmas tojásokat: egy-egy ovis és iskolás csoport kapott egy-egy tojást. Van, ahol csak apró kéznyomocskákból álló virágokat látunk, de egészen komoly hímestojások is születtek.

Van néhány elem, aminél kötelező fotózkodni. Ilyen a két vidám nyuszi őrizte lellei címerrel ékeskedő tojás.

Az önkormányzat, a művelődési ház és a városszépítők munkáját dicsérik a gyönyörű óriás hímestojások.

A hivatalos megnyitó április 7-én lesz, számos program várja majd a hétvégén az érdeklődőket fajátékoktól a kisállatsimogatón a kézműves vásárig.

Nektek hogy tetszik a balatonlellei Húsvét Park?

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi  Facebook   vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és megnézheted fotóimat is.  

Vagy olvass bele valamelyik könyvembe, a balatoni mondákat és legendákat összegyűjtő Csodák tavába, vagy az apróbbaknak szóló meseregényembe, amiben két balatoni tündérke egy régi legenda nyomába ered, hogy kiderítsék, hova tűntek az óriások, akiknek köszönhető a Balaton születése.  Itt meg is tudod rendelni, hogy legyen saját példányod is!