Nézzétek meg, hogy lehet páratlan zoknikat újrahasznosítani húsvét alkalmából!
img_20180316_211252.jpg

Minden normális háztartásban lakik egy zoknomanó. Gyengébbek kedvéért a zoknomanó az a láthatatlan, titokzatos lény, aki mosás közben odasettenkedik a mosógéphez, és fél zoknikat lopkod ki belőle.
Hát zoknomanó nálunk különösen aktív, ezért a szekrénynek az a zuga, ahol a félzoknik várják a párjukra találást, mindig tele van. (További megfigyelés, hogy bár időről időre ebben a zugban valóban egymásra találnak a párok, a páratlanok száma ilyenkor sem csökken. Matematikai definíciója a konstans. Az állandó.)
De húsvét alkalmából most csökkentjük számukat!
img_20180316_110620.jpg
Válogassunk ki gazdag félzokni-gyűjteményünkből színben egymáshoz illő darabokat! Ezek lehetnek pasztellszínűek, vagy csupa élénk színű mintátlan, vagy ahogy tetszik. 😉 Mi egy-egy egyszínű lány- és fiúzokni mellett tettük le a voksunkat.
A kiválasztott szürke és rózsaszínű zoknikat aztán a többi zoknival szép gömbölyűre tömtük. Ezután megcsináltuk a tappancsokat: lehet filcet, kartonpapírt használni, mi dekorgumiból készítettük el. Két-két – a zoknihoz illő – tappancs, rózsaszínű, fehér talppárnácskák, egy-egy vattapamacs faroknak, és kész is. Most már csak az elhelyezésről kell gondoskodni. Rakhatjuk üres cserépbe, ebben az esetben szurkodjunk mellé dekorvirágokat, esetleg húsvéti tojást.
De ültethetjük igazi növények elé. Egy szép jácint vagy nárcisz előtt kedves tavaszi dekoráció lesz. Mi petrezselymes cserépbe ültettük: hátha nyuszijainknak sikerül hozzájutni a petrezselyemgyökérhez. 🙂 Vagy csokitojáshoz. Ezeknél a húsvéti nyusziknál sosem lehet tudni… 😉
img_20180316_211327.jpg

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.