A látványos dekorációkhoz sokszor nem kellenek kreatív boltokban vásárolható méregdrága alapanyagok, csupán néhány ötlet a Pinterestről. Mi is ott vadásztunk egyszerű ötletekért, és találtunk is. Íme három villámgyorsan elkészíthető húsvéti dekoráció!

img_20190325_173046.jpg

1. Gumicsizma-váza

A Pinteresten láttam egyszer ezt az ötletet, és amikor a tavaszi cipőrendezéskor (csizmák, bakancsok hátulra, ballerinák, tornacipők előre) felbukkant a gumicsizmám, rögtön beugrott: ebből most húsvéti dekor lesz. Na persze hosszas sikálás után sem tűntek el az őszi Berek-séták nyomai, de így legalább senki sem gyanúsíthat azzal, hogy csak ezért a dekorációért vettem a csizmát. 🙂 Néhány aranyeső ág egy vázába, az meg bele a csizmába – és kész is az alapunk! Az eredeti képen sárga selyemszalaggal kötötték át a csizmát, nálunk csak egy narancssárga ferdepánt akadt, sebaj, így is jó lesz! A többi kiegészítőhöz nézzünk otthon körbe: mi így akadtunk az oviban kapott kertésznyúlra, és egy korábban – talán a Lidlben vett – posztóból készült locsolókannára, amibe kislánykám a kertből kiásott százszorszépet ültetett (na persze a cserép került a kannába). De egy szép kaspóban jácint, nárcisz, fürtös gyöngyike is feldobhatja a kompozíciót.

2. Nyuszipopsik

Amikor ezt a dekorációt megláttam, rögtön tudtam, hogy ilyen nekem kell! Az ember rögtön elneveti magát a két nyuszi láttán. Pedig ez is végtelenül egyszerű, és nem is kell hozzá sok alapanyag. Mi két páratlan zoknit használtunk fel hozzá (ez szerintem minden normális háztartásban akad bőven), erre került a dekorgumiból készült talp, és a vattapamacs farkacska. Lehet mögé művirágot is rakni, de akár fűszernövényes cserepünkbe is rakhatjuk zokninyuszijainkat.

img_20180316_211327.jpg

3. Nyuszisziluett

Na, ezt az ötletet nem a Pinteresten láttam, hanem a suliban egy anyukától származik. A nyuszi egy annyira cuki állat, hogy elég csak a formáját megjeleníteni az elengedhetetlen vattapamacs-farokkal, és kész is a szívet melengető húsvéti dekoráció. Mi a bejárati ajtó üvegjére ragasztottuk, hogy minden vendég rögtön lássa, de kerülhet ablakba is.

img_20180325_072159.jpg

Nyuszi, hopp, nyuszi, hopp! Vidám húsvéti készülődést!

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.