Egyszerű recept

Sokszor előfordul, hogy az ember elszámolja magát az ételeknél, megmarad ez vagy az, és ilyenkor főhet az ember feje, mi legyen vele, hogyan hasznosítsa újra. Nálunk van egy olyan étel, ami rendszeresen megmarad, mégis száz százalékban hasznosul ráadásul mint főétel, ez pedig nem más, mint a leveshús. Ha húsleves az ebéd, nálunk kötelező második fogás a leveshús felhasználva. 

Ősszel vagy télen nincs is jobb egy jó forró húslevesnél. Az ember reggel felrakja, és mire eljön a délidő, kész a mennyei húsleves, ami jól átmelegít, laktat. A sok zöldség és tészta mellett már nemigen igényeljük a húst, ezért azt másképp szoktuk hasznosítani. 

Akár csirkéből, akár sertésből csináljuk, a csontos húsról le szoktuk választani a húst. Mivel elég apró darabokban jön le, sokat nem kell bajlódni az aprítással, ha mégis vannak nagyobb darabok, akkor azt felvágjuk apróbb darabokra. 

Ezután 3-4 hagymát felvágunk, és bő zsírban megpirítjuk. Egy fej fokhagymát megpucolunk, két gerezdet apróra vágunk, a többit egészben hagyva hozzáadjuk a hagymához. Amikor kezd puhulni, hozzáadjuk a húst is. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük jó bőven majorannával. 

Ha már megpirult, kész is a másnapi főétel krumplipürével, esetleg céklával, savanyú uborkával tálaljuk. 

Jó étvágyat!

Leveshúsból főétel - pirított hús

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.