Nővéremtől kaptam ezt a zseniális fagyireceptet, ami némi előkészülettel nagyon gyorsan elkészül – fagyigép és mindenféle egyéb úri huncutság nélkül. Választott hozzávalóinktól függően pedig egészen egészséges is lehet, és ráadásul vegán keresztfiam is boldogan eheti.

img_20190626_152841.jpg

Hozzávalók:

  • 3-4 banán (lehet kicsit barna is, nincs jelentősége)
  • eper, málna, barack vagy bármilyen gyümölcs
  • mogyorókrém

Elkészítése

A banánt turmixoljuk le, majd tegyük pár órára a mélyhűtőbe. Egyébiránt ezt a többi gyümölccsel is megtehetjük, vagy legalább rakjuk a hűtőbe, hogy aztán ne legyen túl meleg, és ne olvassza vissza fagyinkat.

Amikor már elég kemény, akkor válasszuk szét annyi részre, ahányféle ízt készítünk, és egyenként turmixoljuk össze a hozzávalókkal. Én konyhai aprítóval dolgoztam, nővérem botmixerrel. Mindegyik megbirkózik a feladattal, még ha nehezen is indul a dolog.

Ha nutellával keverjük, persze kevésbé lesz egészséges és vegán, viszont annál finomabb. Vegán mogyorókrémet itt találsz. Málnával vagy eperrel keverve a színe is nagyon étvágygerjesztő lesz. Ha barackkal keverjük, ez korántsem mondható el, ezért érdemes a látványosabb színeket felül helyezni el. Nem úgy, mint én. 🙂 A baracknak egyébként nem annyira intenzív az íze, hogy elnyomja a banánt, egy kis lekvárral is turbózhatjuk ezért. De használhatunk citromot, citromfüvet, mentát is ízesítésre.

Tulajdonképpen csak a képzelet szabhat határt a kreatív ötletelésnek.

Jó étvágyat!

img_20190626_152911.jpg

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.