Egészen különleges édesség a rántott bodza avagy bundázott bodzatányér. Igazából eléggé megosztó is tud lenni. Volt olyan kolleganőm, aki a kóstolóra kínált falatot egy-az-egyben kiköpte. 🙂 A különleges ízek kedvelőinek viszont – szerencsére köztük vannak saját gyerkőceim is – igazi csemege a roppanós bundában rejtőző édes bodzavirág! Lássuk, hogyan készül!

img_20190512_205104.jpg

Gyűjtsünk szép sűrű virágzatú bodzatányérokat, 10-15-öt. Óvatosan mossuk le, majd szárítsuk meg finoman papírtörlővel. Ezután készítsünk palacsintatésztát családi receptünk szerint. Ha az nincs, itt van egy:

Hozzávalók:

  • 15 deka liszt
  • 2 tojás
  • 2 kanál cukor
  • csipet só
  • 3 deci tej
  • 1 deci szódavíz

A lemosott, megszárított virágokat mártsuk a tésztába a zöld száránál fogva, majd hagyjuk kicsit lecsöpögni.

img_20190512_205254.jpg

Ezután mehet a forró olajba. Ha nem lepi el, fordítsuk meg, amikor kezd aranybarnára pirulni. Porcukorral tálaljuk. Kifinomultak szitálhatják a porcukrot. Mi a rusztikus stílus kedvelői vagyunk: értsd lusták vagyunk szitálni, viszont imádunk ráharapni a porcukorgömbökre. 🙂 A zöld szárakat nem kötelező megenni, bár a zsengébbeknél fel sem tűnik, hogy zöldet eszünk.

Rántott bodzánk frissen az igazi, bodzaszörp-rajongók egyenesen imádni fogják a ropogós bundájú bodzavirágokat!

img_20190512_205406.jpg

Jó étvágyat!

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.