Egészen különleges édesség a rántott bodza avagy bundázott bodzatányér. Igazából eléggé megosztó is tud lenni. Volt olyan kolleganőm, aki a kóstolóra kínált falatot egy-az-egyben kiköpte. 🙂 A különleges ízek kedvelőinek viszont – szerencsére köztük vannak saját gyerkőceim is – igazi csemege a roppanós bundában rejtőző édes bodzavirág! Lássuk, hogyan készül!
Gyűjtsünk szép sűrű virágzatú bodzatányérokat, 10-15-öt. Óvatosan mossuk le, majd szárítsuk meg finoman papírtörlővel. Ezután készítsünk palacsintatésztát családi receptünk szerint. Ha az nincs, itt van egy:
Hozzávalók:
- 15 deka liszt
- 2 tojás
- 2 kanál cukor
- csipet só
- 3 deci tej
- 1 deci szódavíz
A lemosott, megszárított virágokat mártsuk a tésztába a zöld száránál fogva, majd hagyjuk kicsit lecsöpögni.
Ezután mehet a forró olajba. Ha nem lepi el, fordítsuk meg, amikor kezd aranybarnára pirulni. Porcukorral tálaljuk. Kifinomultak szitálhatják a porcukrot. Mi a rusztikus stílus kedvelői vagyunk: értsd lusták vagyunk szitálni, viszont imádunk ráharapni a porcukorgömbökre. 🙂 A zöld szárakat nem kötelező megenni, bár a zsengébbeknél fel sem tűnik, hogy zöldet eszünk.
Rántott bodzánk frissen az igazi, bodzaszörp-rajongók egyenesen imádni fogják a ropogós bundájú bodzavirágokat!
Jó étvágyat!
Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhoz, együtt töltött időhöz, meséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.