Pedig, ha a csapba vagy szemétbe öntöd, ezzel gyakorlatilag oda is öntöd! Márpedig az olaj elképesztő módon szennyezi a környezetet, az élővizeket! No meg csöveidet is!

A csővezetékek falára lerakódva a csatorna dugulását okozza, a háztartási szemétbe öntve pedig nehezen lebomló anyagként jelenik meg a hulladéklerakókban. Ha pedig a sütőolaj  az élővizekbe jut, az még veszélyesebb: tavakban, folyókban a víz felszínén úszva meggátolja az oxigénfelvételt, így elpusztítja a vízi élőlényeket. Egyetlen csepp használt étolaj akár ezer liter élővizet is elszennyezhet.

Akkor mit tegyél?

Gyűjtsd a használt olajat, és add le a kijelölt MOL kutaknál! A Balaton körül is találsz rengeteg helyett! Kattints ide, és nézd meg, hol adhatod le a legközelebb! Leadhatod bármilyen üvegben, vagy a MOL kutaknál ingyen kapható piros műanyag edényben.

Tegyél a környezetedért, gyűjtsd és add le a használt sütőolajat!

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.