Óraátállítás, sötétség, depresszió, menjünklassanaludni, dehátmégcsakhétóra – ismerős? Nyáron este tízkor még javában fröccsözünk a Balcsi partján a haverokkal, mert a kölyköket úgysem lehet kirángatni a vízből, most meg fél ötkor naplementét fotózunk, aztán ötkor napvége-feelinggel indulunk haza. Kedvünk és D vitamin szintünk a béka feneke alatt… De hát miért kéne ebbe beletörődnünk? Nem azért hozta el nekünk Prométheusz a tüzet és Edison a karácsonyi fényfüzért, hogy a sötétben szomorkodjunk! Varázsoljunk meleg hangulatot otthonunkba fényfüzérekkel! Bemutatunk öt ötletet, de igazából csak a fantáziánk szabhat határt a fénydekorációnak!

img_20171119_122905.jpg

1. Váza nemcsak virágoknak!
img_20171118_151211.jpg

Szerencsére manapság, amikor már szeptemberben ellepik a boltokat a karácsonyi dekorációk, és november elején megnyílnak az adventi vásárok (van, ahol ugyan szemérmesen Erzsébet-napi vásárnak hívják, majd decembertől adventinek, de a kínálat valójában tök ugyanaz), könnyen szerezhetünk őszi dekorációnkhoz karácsonyi fényfüzért. Ezer forint körül kaphatóak az elemmel működő, sokszor időzítővel is ellátott másfél-kétméteres fényfüzérek, míg a széles szájú üvegvázához pár száz forintért hozzájuthatunk. Mi ehhez a hangulatfényhez meleg, fehér fényű füzért választottunk, de ha csak hideg fényűt találunk, béleljük a vázát narancssárga, piros, bordó organzával (csomagolóanyagoknál találhatunk ilyet). A vázát töltsük meg termésekkel! Lehet ez dió, gesztenye, adventi időszakban fenyőgally. Mi akril festékkel fújtuk le hozzá a platánfa termését

img_20171119_110941.jpg

2. Dekorkalitka

img_20171118_165723.jpg

Fantasztikusan mutatnak a fények a magasban is! Dekorkalitkánkat, amit mi a fonyódi piacon szereztünk be, de bármelyik lakberendezési boltban hozzájuthatunk (akár a KIK-ben vagy Pepcóban is), szezonális dekorációra használjuk. Van hozzá egy nagyon cuki dekormadárkánk is. Míg tavasszal és nyáron húsvéti tojások, virágok kerülnek bele, ősszel ezt is kivilágítjuk. Egy nagyobb organza-anyagot gyűrünk bele, és ennek redőiben igazgatjuk el a fényfüzért. Mi azért a madárkát is többnyire belerakjuk a gyerekek kedvéért. A kalitkát a teraszra is ki szoktuk akasztani – decemberben színváltós karácsonyi füzérrel. A hideg téli séták végén azon versenyzünk, hogy ki találja el, milyen színű lesz az utolsó kanyar után először megpillantott kalitka.

Arra azért vigyázzunk, hogy ha túl élethű a dekormadárka, széleskörű érdeklődésre számíthat. 🙂

img_20171119_114756.jpg

3. Függönyfények

img_20171119_095822.jpg

A függönyök közé felakasztott füzérek különleges hangulatot varázsolhatnak a szobába, legyen az nappali, ebédlő, vagy gyerekszoba. Mi a meleg színekkel berendezett ebédlőbe sárga fényű füzért választottunk, a kék színekkel tarkított balatoni nappaliba hideg fehéret. De a terveim között szerepel egy barbie-rózsaszín baldachin is a kislányszobába szintén megvilágítva. 🙂

4. Raklap-fények

A raklapok dekorációként való használata nagyon menő manapság, természetesen a fény-trendből sem maradhatnak ki. Akár a talpakat használjuk polcnak, akár a sima felületet dekorációnak, például rendhagyó adventi naptárnak, a fény mindegyiket feldobja a sötét estéken. És hasonlóan a dekorkalitkához, ha a teraszon, kertben helyezzük el, igazán hívogató és szívmelengető lesz a hideg sétákról, őszi programokról hazatérve!

img_20171118_173056.jpg

5. Csillagok a boros üvegben

Egy baráti összejövetelt vagy a párunknak szánt romantikus meglepi-vacsorát nemcsak gasztro-vlogokból ellesett különlegességekkel dobhatunk fel, hanem a hangulatos terítékkel. Egy üres vörösboros-üvegről (ha történetesen csak teli üvegünk van, a kiürítése igencsak megemelheti hangulatunkat és a vacsorai készülődéshez szükséges ihletet) áztassuk le a címkét, és rakjuk bele a fényt. Ehhez mi egy csillagos, meleg fényű füzért választottunk.

img_20171119_102223_1.jpg

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.