Otthonunk már ünnepi díszben, az ajtón kint van a karácsonyi kopogtató, felkerültek a girlandok, az adventi koszorún már a harmadik gyertyát is meggyújtottuk, de a kertben csak egy fenyőfán van égősor? Turbózzuk fel egy kicsit a kertet, teraszt, hiszen nincs szívmelengetőbb, mint hazatérni egy hideg téli sétáról, és már messziről látni a karácsony meghittségét sugárzó kertet vagy erkélyt! 5 egyszerűen megvalósítható tippet hoztunk.

img_20181217_192609.jpg

1. Alternatív karácsonyfa

Ha beírjuk a Pinterestre az alternatív karácsonyfa kifejezést, számtalan zseniális ötletet dob fel, köztük a natúr, deszkából vagy botokból készülteket. Mi is ezt választottuk. Gazdag botgyűjteményünkben (nektek is minden séta alkalmával bővül két-három fantasztikus darabbal?) találtam pár alkalmas darabot. Amire persze a gyerekek rögtön rávetették magukat, mint kölykeit védő anyaoroszlánok, hogy az a legjobb botom! Végül nagylelkűen beáldoztak pár kevésbé alkalmas darabot, így nem lett olyan, mint a Pinteresten, de sebaj! Vidi kompenzálásként felfűrészelte, Mina pedig felszögelte egy gerenda-darabra, aminek előnye, hogy megáll a saját lábán. Pár dísz, egy fényfüzér, és kész is. 🙂

img_20181218_171837.jpg

2. Tuja-girland

Bevallom, bár az előbb bemutatott darab rendkívül trendinek számít, én azért jobban kedvelem a hagyományosabb, fenyőágas, arany-piros kompozíciókat. Igen ám, de a fenyő hamar hullani kezd, ezért szoktam helyette tuját használni. Egy oszlopra, vagy az erkély korlátjára rögzítsük spárgával, kerti kötözővel a tujaágakat, és piros bogyókkal, vagy piros karácsonyfadíszekkel díszítsük! Ha fényfüzérrel is körbetekerjük, este is szívmelengető lesz megpillantani. Mi cserépből készült kolompunkat is hozzáigazítottuk: egy piros-arany szalag, egy fenyőág – és tökéletes az összhang.

img_20181217_192609.jpg

3. Madáretető

Miért hagynánk ki kedvenc kosztosainkat a karácsonyi hangulatból? Bár fényfüzérrel és arany díszekkel nem stresszelnénk őket, egy kis tujaágtól és piros bogyótól megijedni nem fognak, szemünknek azonban kedvesebb és ünnepibb lesz az amúgy is bájos etető.

img_20171204_190924.jpg

4. Képkeret

Teraszunk védett falára képkeretet függesztettem, amibe rendszeresen szezonális dekoráció kerül. 3D-s persze. Egyik délután éppen vaskos Szörnytan című lexikonunkat lapozgattuk, amikor kihullottak belőle az ősszel lepréselt levelek, melyekből őszi dekorációt terveztünk. És amikről tökéletesen megfeledkeztünk. Még szerencse, hogy pont szörnytani konfliktusunk volt, és muszáj volt megnézni a lexikont. Hiszen ha elfelejtettük ősszel, jó lesz télre! Pár fújás az ezüst dekorspray-vel, és máris kész a hangulatos dekoráció. A fényfüzér természetesen itt sem maradhat el. 🙂

img_20181218_094330.jpg

 5. Dekorkalitka

Vidéki stílusú otthonunknak elengedhetetlen kelléke a pár éve divatos dekorkalitka. Hasonlóan a képkerethez, ide is szezonális dekorációt szoktunk helyezni. Hol húsvéti tojások, hol őszi termések kerülnek bele. Most pedig fenyőágak, piros szalaggal átkötött parafadugó és persze az elengedhetetlen fényfüzér, ami ezúttal egy Pepcóban vásárolt fehér papírgömbös változat (egyetlen hátránya, hogy mivel elemes, hamarabb lemerül kint a hidegben).

img_20181219_054644.jpg

Boldog karácsonyt!

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.