Télen az  ember szeme belefárad a sok szürkeségbe. Ilyenkor nincs is nagyobb öröm, mint ha színes madarak látogatják meg madáretetőnket. Mi múlt héten az év madarával találkoztunk. Te ismered őt?

img_20171226_194140.jpg

2017-ben a tengelicet választották meg az év madarának. Ez a színpompás madár a leggyakoribb pintyfélénk. Mivel szereti a településeket, elég nagy eséllyel találkozhatunk velük madáretetők környékén. Télidőben legalábbis. Főleg ha rakunk is bele eleséget. Elsősorban magvakkal táplálkozik, de fiókáinak bogarakat és hernyókat is ad. Ez utóbbit mi nyugodtan mellőzhetjük. 🙂 Egyébként a fiókák fejéről még hiányzik ez a gyönyörű vörös csík, de azért anélkül is elég látványosak.

img_20171226_163215.jpg

Szerencsére a tengelic jelenleg nem tartozik a veszélyeztetett fajok közé, de azért nyugodtan segíthetünk nekik azzal, hogy etetjük őket. Például egy ilyen csinos kis madáretetőben. 🙂

img_20171204_190924.jpg

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.