Ej, hát az egyik legsokoldalúbb DIY alapanyag! És mivel egy átlag gyerekes család tekintélyes méretű kőgyűjtménnyel rendelkezik, ha elérkeznek a hosszú, sötét, esős őszi esték, itt az idő, hogy előszedjük ezt a kőgyűjteményt! Kezdődhet a csoportosítás, szelektálás, válogatás!

Ebből a kőből készíthetünk például egy világítótornyot… Nicsak, egy kagyló is belekerült a gyűjteménybe, legyen hát hőlégballon belőle… Ez a kő olyan, mint Apa talpa… Keressük meg a többiek talpát!

img_20171113_220140.jpg

De a legegyszerűbb felhasználás mégis az, ha megfestjük őket! Hogyan? Ehhez mutatjuk most a legjobb tippeket!

Virágok, növények minden mennyiségben jöhetnek! Életkortól függően egyszerűbb és bonyolultabb kivitelben. A legegyszerűbb akril festéket használni: gyorsan szárad, gyönyörű színei vannak, látványosan befedi a követ. Van csillámos festék is, amivel végképp feldobhatjuk a hatást.

img_20171105_122929.jpg

Bármily kicsiny is a kő, komoly tájképek is ráférnek. Például a Badacsony. Például naplementével. A réges-régi messzi galaxisokról nem is beszélve… És hogy a galaxis kitartson az Erő ébredéséig, fújjuk le lakkal! Tartósít és fényesít is.

img_20171105_122841.jpg

És persze lehetnek nonfiguratív kövek, mandalák, mézeskalács szívek, eresszük el a fantáziánkat! (A gyerekek ezt egyébként nálunk könnyebben megteszik. :-)) Ha pedig elkenődik a festmény és emiatt a gyerek is, mutassunk neki pár absztrakt festményt a weben, és adjunk együtt címet a legújabb műalkotásnak! Villáskulcs a ködben. A vonalzó éneke. A hamburger éji tánca.

img_20171113_221849.jpg

Festett köveinket aztán használhatjuk egyszerű dekorációnak, levélnehezéknek, hogy ne sodorja el az olyan fontos iratokat, mint kincsestérkép, testvér-titkosírás ABC vagy a befizetére váró csekk, de Nagyi porcelán nippjei között is remekül mutat!

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.