A cukkinit rengeteg remek recept használja, lehet leves, vega és húsos étel, olajban sütött és párolt, használhatjuk reszelve, felkockázva, karikára vágva, kivájva. De van egy étel, aminél nincs hasznosabb felhasználása, bátran kimondhatjuk, a cukkini ezzel ért el evolúciója csúcsára.

Ez pedig nem más, mint a cukkinis, márványsajtos ropogós, ami villámgyorsan elkészíthető, de különleges ízvilágával mindenkit rabul ejt!
img_20181014_110627.jpg

Hozzávalók: 

  • 20 dkg márványsajt (vagy más kéksajt)
  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 fej vöröshagyma (elhagyható)
  • 2 levelestészta
  • 1 tojás
  • só, bors

Elkészítés: 

A hagymát dinszteljük meg olajon (ez a lépés elhagyható). A cukkinit vágjuk kockákra (ha kemény a héja, hámozzuk meg), és pároljuk a hagymával olajon, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egyik levelestésztát helyezzük sütőpapíron a tepsibe (amennyiben nem nyújtottat veszünk, természetesen nyújtsuk ki). Szórjuk rá a cukkinit és a márványsajtot egyenletesen, majd fedjük be a másik levelestésztával. Kenjük meg tojással, és egy késsel vagy pizzavágóval, kockázzuk fel a tetejét, hogy később könnyebb legyen vágni.

img_20181014_110718.jpg

Ezután süssük 180 fokon, amíg meg nem pirul. Melegen tálaljuk.

Egy pohár tokaji aszú mellé egyszerűen fenséges!

Tipp: Amennyiben gyermekeink nem olyan kifinomultak, hogy rajongjanak a kéksajtért, a sütemény egyik részében különítsünk egy egy trapista-sajtos részt, ahova reszelt sajtot szórunk.

Ha tetszett, amit olvastál, gyere és csatlakozz MinaVidi Facebook  vagy Instagram oldalához, vagy maradj itt a blogon, ahol további ötleteket találsz balatoni kirándulásokhozegyütt töltött időhözmeséléshez és úgy általánosságban a balatoni hangulathoz, életérzéshez.